Marcel Ciolacu ar putea candida la alegerile prezidențiale, deși acum câteva luni nu părea foarte încântat de această idee. De data aceasta, nu exclude posibilitatea de a candida în tandem cu actualul premier Nicolae Ciucă, care ar fi, în mod tradițional, candidatul PNL-ului, care și-a propus mereu premierul pentru funcția supremă în stat.

Întrebat la Digi24 miercuri seară cum vede o astfel de posibilitate, Marcel Ciolacu a răspuns: „E un scenariu, nu-i exclus, dar nu e un scenariu simplu. În partide e puţin probabil să se accepte să nu aibă candidat. În Partidul Social Democrat am schimbat regulile de desemnare a candidatului şi e mult mai corectă abordarea noastră. Priorităţile pentru noi rămân preţurile” a spus el, citat de B1TV.

El a adăugat că PSD şi PNL nu au avut discuţii despre candidaţi unici.

În schimb, a repetat că vede continuând coaliția PSD – PNL și după alegerile de anul viitor: „Îmi menţin părerea că cea mai bună soluţie e o coaliţie între Partidul Social Democrat şi PNL, văd o colaborare şi din 2024. Cum creionăm acest lucru, cum ducem discuţiile, vedem în perioada următoare. Acum trebuie să ne ridicăm la aşteptările românilor. Dacă mergem separat, e greu să mai creionezi o coaliţie. Are şi politica limitele ei. Dacă facem o alianţă politică, cred că vom avea un viitor comun în 2024 în ce priveşte majoritatea parlamentară”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *