Impozitarea muncii va scădea de anul viitor, dar numai pentru cei cu salarii minime, promite premierul Marcel Ciolacu. Această măsură va depinde însă de modul în care va arăta execuția bugetară.

Scăderea impozitării muncii ar avea un impact pozitiv asupra economiei, deoarece ar crește puterea de cumpărare a angajaților și ar stimula consumul.

De asemenea, scăderea impozitării muncii ar putea contribui la reducerea sărăciei și inegalității sociale.

„Eu îmi doresc ca anul viitor, în funcţie şi de măsurile fiscale luate şi vedem şi combaterea evaziunii, să încercăm să începem să scădem impozitarea muncii pentru cei cu salariul minim pe economie. Asta este de fapt şi de drept marea provocare.

Vom vedea execuţia bugetară şi, în funcţie de asta, vom hotărî cum vom proceda. Eu cred că adevărata provocare anul viitor va fi această scădere a impozitării muncii”, a afirmat Ciolacu, la Parlament, potrivit B1TV.

Cu toate acestea, este important de menționat că scăderea impozitării muncii ar putea avea și un impact negativ asupra bugetului statului” a declarat Ciolacu, în Parlament.

Marcel Ciolacu a reafirmat că anul viitor nu va veni cu noi impozite: „Am promis foarte clar că nu vom veni cu impozite noi, deci nu vom merge în oglindă cu impozitarea capitalului. Acel lucru sunt convins că se va face cu reforma fiscală trecută în PNRR, nu de către Ciolacu. Eu n-am ştiut, la fel ca şi dumneavoastră. (…) Şi ca să vă mai spun un lucru: am dat şi eu ca prim-ministru al României să mi se pună şi mie PNRR-ul la dispoziţie. Nu există. Dacă dumneavoastră aţi mai auzit aşa ceva: în Guvernul României proiectul PNRR-ului nu există. Astfel de oameni s-au ocupat de banii dumneavoastră”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *