Guvernul României a adoptat proiectul de lege privind pensiile
Guvernul României a adoptat proiectul de lege privind pensiile

Premierul Marcel Ciolacu vine cu vești bune pentru milioane de români care primesc, în acest moment, salariul minim pe economie.

Acesta a declarat că dorește ca, de anul următor, să înceapă scăderea impozitării muncii pentru românii remunerați cu salariul minim pe economie. Premierul a subliniat însă că măsura va fi luată în funcție de execuția bugetară.

„Eu îmi doresc ca anul viitor, în funcție şi de măsurile fiscale luate şi vedem şi combaterea evaziunii, să încercăm să începem să scădem impozitarea muncii pentru cei cu salariul minim pe economie. Asta este de fapt și de drept marea provocare.

Vom vedea execuția bugetară și, în funcție de asta, vom hotărî cum vom proceda. Eu cred că adevărata provocare anul viitor va fi această scădere a impozitării muncii”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Premierul a subliniat, totodată, că anul următor românii nu vor avea impozite noi.

„Am promis foarte clar că nu vom veni cu impozite noi, deci nu vom merge în oglindă cu impozitarea capitalului. Acel lucru sunt convins că se va face cu reforma fiscală trecută în PNRR, nu de către Ciolacu. Eu n-am știut, la fel ca dumneavoastră.

Și ca să vă mai spun un lucru: am dat și eu, ca prim-ministru al României, să mi se pună și mie PNRR-ul la dispoziție. Nu există. Dacă dumneavoastră ați mai auzit așa ceva: în Guvernul României proiectul PNRR-ului nu există. Astfel de oameni s-au ocupat de banii dumneavoastră”, a mai spus premierul.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *