Mașini de lux la prețuri bune sunt vândute online de către instituțiile statului. Bunurile provenite din confiscări sunt vândute pe o platformă a Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, lansată luni. Licitația începe de la 19.000 de euro pentru un Porsche Panamera iar un Audi Q7 de la 5.000 de euro.

Platforma online pentru derularea licitaţiilor publice prin mijloace electronice funcționează de luni. Pe siteul lansat astăzi, utiliatorii pot licita pentru bunuri confiscate de autorități.

Au fost scose deja la licitație două mașini Audi Q7, un Porsche Panamera, dar și alte bunuri confiscate, inclusiv fier vechi sau haine.

Prețul de la care pleacă licitația pentru automobilul Porsche Panamera din 2012 este de aproape 90.000 de lei, adică aproape 19.000 de euro. Cei care vor să participe la licitație trebuie să depună o garanție de 9.000 de lei, relatează Digi24.

Mașina Audi Q7 din 2008 este scoasă la licitație la un preț care pleacă de la 21.500 de lei, adică sub 5.000 de euro.

Platforma poate fi accesată pe site-ul https://anabi.just.ro/licitatiionline.

„Acest instrument inovativ a fost dezvoltat pentru a facilita accesul potenţialilor cumpărători la proceduri cu respectarea tuturor standardelor de distanţare socială şi pentru reducerea la minimum a costurilor determinate de participarea la licitaţiile clasice”, a precizat Ministerul Justiției.

Începând cu mașini de lux, prin demararea licitațiilor online, ANABI se alătură agenţiilor de profil din Franţa, Olanda, Marea Britanie, Belgia şi SUA, care implementează cu succes această bună practică.

„Prin digitalizarea procedurilor de lucru aferente organizării acestor licitaţii se asigură transparenţa şi accesul facil la informaţii privind activitatea ANABI, fiind consolidate totodată mecanismele interne de management eficient al resurselor publice”, afirmă Ministerul Justiţiei.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul