Mașinile vandalizate la protestul AUR s-au concretizat într-un dosar de distrugere deschis de Poliție, iar marți seara, individul acuzat că le-a mâzgălit cu sprayul a fost reținut.

Bărbatul care a pulverizat cu vopsea patru mașini la protestul de la Parlament ar fi Gheorghe F., un în vârstă de 50 de ani, potrivit Antena 3. 160 de protestatari sunt verificați de Poliție iar 58 de sancțiuni au fost deja aplicate.

Bărbatul avea asupra lui când a fost ridicat o mască de gaze militară cu două cartușe filtrante, o stație și un briceag.

Mașinile vandalizate la protestul AUR. Potrivit MAI, patru mașini au fost distruse, iar doi dintre proprietarii autovehiculelor au depus plângere.

„Cel în cauză a fost depistat de jandarmi, pe Bulevardul Libertății, din municipiul București, iar în urma controlului corporal și al bagajelor, asupra acestuia au fost găsite mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză, printre care o mască de gaze militară, două cartușe filtrante, un briceag multifuncțional, seringi sigilate, precum și o stație de emisie-recepție.

Față de bărbat, se efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 372 din Noul Cod Penal, respectiv ,,Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.” În paralel, cu privire la evenimentul de astăzi (marți – n.r.), sunt cercetate alte două infracțiuni, respectiv tulburarea ordinii și liniștii publice și violarea sediului profesional”, potrivit MAI.

George Simion s-a delimitat de orice gest de vandalism. Potrivit liderului AUR, persoana care a vandalizat mașinile de la Parlament trebuie să răspundă în fața legii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *