Medicul Paul Ichim, după ce a scăzut rata de vaccinare: Degeaba se arată ce-i pe la morgi şi cimitire, populaţia s-a obişnuit

Medicul Paul Ichim susţine că se „prefigurează o mare fâsâială naţională”, după ce numărul celor care vin la centrele de vaccinare a scăzut. „Degeaba se tot comunică numărul celor care decedează de Covid, se arată ce-i pe la morgi, deja populaţia s-a obişnuit”, afirmă medicul.

Deşi sute de pacienţi COVID mor, zilnic, în România, numărul celor persoanelor care vin să se vaccineze a scăzut considerabil, faţă de săptămâna trecută. „Să ai aproape 600 de morţi într-o zi, iar la centrele de vaccinare să vină sub 50% din ce veneau acum o săptămâna, arată cât de inconştienţi suntem”, scrie medicul Paul Ichim, pe pagina sa de Facebook.

„Există o mare inteligenţă în zicerile populare care se refer la naţia noastră. În una din ele se spune că orice minune ţine doar câteva zile la noi. Uitaţi-va ce se întâmplă cu vaccinarea!! De la entuziasmul finalului de săptămână trecută, acum se prefigurează o mare fâsâială naţională. Pe degeaba se tot comunică numărul celor care decedează de Covid, se arată ce-i pe la morgi şi cimitire, deja populaţia s-a obişnuit.  Să ai aproape 600 de morţi într-o zi, iar la centrele de vaccinare să vină sub 50% din ce veneau acum o săptămâna, arată cât de inconştienţi suntem. Pe degeaba ies şi spun oamenii din sistem că nu mai facem faţă, că deja avem lipsuri în aprovizionare, că restul pacienţilor sunt pur şi simplu scăpaţi din mâna, fiecare parcă ar trăi în acvariul lui”, susţine medicul Paul Ichim pe Facebook.

Lipsa de solidaritate va produce „o dezumanizare accentuată, va duce la un egoism feroce”, afirmă medicul Ichim. Acesta descrie realitatea cruntă din spitalele şi spune că nu înţelege de ce oamenii „aleg versiunea ruletei la viaţă şi moarte”, în condiţiile în care au soluţia la îndemână.

„Noi care vedem imaginile cu decedaţii pe bandă, puşi în saci şi sigilati expediati şi înmormântaţi imediat, avem o senzaţie de război. În timpul asta majoritatea lumii, îşi vede cum poate de viaţă, făcând un blocaj psihic de protecţie la nebunia pe care o trăim. Chestia aia cu solidaritatea în criză, cu încrederea în oamenii care ştiu ce spun, cu mobilizarea pentru un scop, ne este complet străină”, spune medicul Ichim.

„Vă spun cinstit că n-am visat în viaţa mea, că o să ajung să fac meserie în halul asta, să văd cum oamenii, conştient, având soluţia la îndemână, aleg versiunea ruletei la viaţă şi moarte. Am prins şi câţiva ani de comunism, când era vai de mama noastră în sănătate, nu aveam cu ce, pur şi simplu ne chinuiam să facem ceva pentru oameni. Acum, să ai soluţia la îndemână, să ai vaccin şi să alegi versiunea unei posibile internări într-un sistem îngenunchiat deja, care da semne de colaps, înseamnă deja o dovadă de…..bine spun aia de afară …idioţii Europei”, a concluzionat medicul gălăţean.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *