Metroul de suprafață în Capitală ar putea fi finanțat de Comisia Europeană
Metroul de suprafață în Capitală ar putea fi finanțat de Comisia Europeană

Metroul de suprafață în Capitală ar putea fi finanțat de Comisia Europeană, care va da un răspuns pe 30 aprilie, a anunțat primarul Nicușor Dan.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), urmând ca Ministerul Fondurilor Europene să discute cu Comisia Europeană privind alocarea financiară a spus Nicușor Dan, citat de B1TV.

Metroul de suprafață este probabil proiectul cel mai important pe care l-am propus pentru PNRR. Ministerul Fondurilor este în discuție cu Comisia Europeană și răspunsul final pe alocarea financiară o să vină pe 30 aprilie” a declarat Nicușor Dan.

De asemenea, Nicușor Dan a oferit detalii și despre alocările bugetare pentru alte proiecte majore de infrastructură, precum Pasajul de la Doamna Ghica, despre care edilul a precizat că ar putea fi preluat de Primăria Sectorului 2:

Pasajul de la Doamna Ghica, am avut o discuție cu primarul Sectorului 2, care și-a arătat disponibilitatea de a-l prelua. Urmează să finalizăm această discuție, de aceea în proiectul de buget nu figurează bani din partea Primăriei Capitalei pentru Doamna Ghica, mai puțin datoriile pe care deja le avem și pe care dorim să le plătim.

Pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic, pe investiții, 35 de milioane de lei este propunerea din momentul acesta. Pe rețeaua de termoficare, cei 53 de km, 140 de milioane de lei. Pe prelungirea Ghencea, 10 milioane de lei. Pe alocări către spitale 35 de milioane de lei”.

În ceea ce privește alocarea de bani pentru biserici, bugetul pentru intervenții este de 1 milion de lei:

De alocări de bani pentru biserici și statui se ocupă Direcția de Arhitectură, Peisagistică, subordonată Primăriei Capitalei. Bugetul total pentru intervenții este undeva la 1 milion de lei. Urmează ca ei să vină cu lista obiectivelor pe care să le sprijinim și să discutăm asta cu consilierii generali.

Pentru Catedrala Neamului nu a existat o propunere de către Direcție către executiv. Au existat propuneri pentru alte intervenții, unele dintre ele monumente istorice” a declarat primarul Capitalei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *