Metroul se va scumpi, cel mai probabil, tariful nu a mai crescut de 5-6 ani
Metroul se va scumpi, cel mai probabil, tariful nu a mai crescut de 5-6 ani

Metroul se va scumpi, cel mai probabil, pentru că tariful de călătorie nu a mai crescut de 5-6 ani, afirmă ministrul transporturilor, Cătălin Drulă. Totuși, deocamdată mărirea tarifului este doar „o opțiune” pentru că nu a fost nimic decis în acest sens.

Scumpirea cartelelor de metrou ar putea fi „o opțiune”, în condițiile în care prețul acestora nu s-a mai schimbat de cinci ani. Totuși, Cătălin Drulă susține că ar trebuie să fie luat în calcul și aspectul pandemiei și al condițiilor actuale, în care transportul public în comun ar putea reprezenta un motiv de teamă pentru cetățeni.

Este o opțiune. Nu am avut această discuție. Aștept să se instaleze noua conducere. Dar de 5-6 ani nu a mai crescut tariful. Pe partea de venituri – se poate umbla și acolo, dacă facem comparație cu alte capitale din zonă (…) Trebuie să avem un pic grijă, pentru că suntem și în pandemie și oamenii au o oarecare teamă de mijloacele de transport în comun, dar există o flexibilitate în momentul în care de 5 ani, numai dacă ne uităm la inflație, ar trebui măcar o ajustare în zona asta”, a declarat Cătălin Drulă la Digi 24.

Metroul se va scumpi. Ministrul Transporturilor a precizat că o creștere de preț ar putea contribui la bugetul companiei, dar nu ar umple golurile. Mai mult decât atât, el oferă drept exemplu o creștere de 20% pe zona tarifară, precizând că o cartelă cu două călătorii nu trebuie să crească la fel ca prețul unui abonament.

La o creștere de 20% pe zona tarifară, în medie, că nu trebuie să crească la fel titlul de două călătorii cu abonamentul, se pot aduce undeva la 50 de milioane de lei în plus pe an, ceea ce ajută pe partea de venituri”, a explicat ministrul transporturilor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *