Image default
Actualitate

Raluca Turcan: Sistemul de salarizare este bătut în cuie. Ce se va întâmpla în județe

Sistemul de salarizare este bătut în cuie, a spus ministrul muncii Raluca Turcan, care a adăugat că nu vrea să creeze așteptări false de la oameni. Mai sunt de calculat sporuri și alte salarii, dar acest lucru se va întâmpla pe viitor.

Nu cred că mai degrabă de un an de zile, sincer. Anul acesta, tot sistemul de salarizare este bătut în cuie. (…) Proiectul acesta e un proiect foarte complex şi nu vreau să creez aşteptări false că va fi gata anul ăsta. Când vorbeşti de salarizare în sistem public te referi la aproximativ două milioane de oameni. Ori două milioane de oameni au dreptul şi ne obligă să avem maximă responsabilitate pe fiecare în parte şi să analizăm aproape fiecare tip de salarizare în parte într-un sistem uriaş. Trebuie să existe echitate între salariile în plată. (…) Sunt unele sporuri care trebuie acordate în sume fixe. (…) Mai sunt necesare intervenţii pe grila de salarizare, pentru că sunt unele profesii fie uitate, fie marginalizate”, a declarat Raluca Turcan, joi, în timpul vizitei la Casa Națională de Pensii din Suceava.

Sistemul de salarizare este bătut în cuie. Primăriile din țară au cerut aplicarea unei grile de salarizare unitare, pentru că sunt diferențe foarte mari între județe, a mai precizat ministrul muncii.

Mai mult, inclusiv în administraţia publică, şi am primit solicitări inclusiv de la asociaţiile municipiilor reşedinţă şi comunelor, să aducem grilă de salarizare şi în administraţia publică, pentru că acolo există salarizări diferite, cu inechităţi uriaşe între judeţe, şi între judeţe şi nivelul naţional. Există salarii la nivel local mai mari decât într-o administraţie publică centrală, ceea ce e anormal”, a mai spus Turcan.

Related posts

Raluca Turcan anunță că Ministerul Muncii va demara o campanie de evaluare a ajutoarelor sociale în toată țara

Andrada Ionescu

Raluca Turcan a anunțat măsurile de sprijin ale Guvernului pentru industria HORECA. Cum ajută Executivul turismul

Constantinescu Gabriel

Raluca Turcan, după trimiterea în judecată a lui Mihai Chirica: Ar trebui să facă un pas în spate din funcţiile publice

Andrada Ionescu

Leave a Comment