Pfizer intră în România. Pfizer, compania farmaceutică care produce unul din vaccinurile anti-COVID care sunt utilizate și la noi, se va extinde la noi în țară, după ce a renunțat la o parte din operațiunile din Belgia.

Pentru 15% din personalul centrului de distribuție din Zaventem, Belgia, se va înceta contractul, iar o parte a activităților vor fi preluate de România, informează LaLibre.be, citat de B1TV

Numărul de angajați din Belgia ar urma să fie redus la 200, de la 238. Motivul este delocalizarea serviciului de planificare pentru aprovizionarea la București.

Decizia celor de la Pfizer a fost primită cu multă nemulțumire de sindicate.

Recurgerea la concedieri în contextul sanitar actual este o palmă pentru toţi angajaţii Pfizer care lucrează la succesul companiei şi care, printre altele, contribuie la producţia de vaccinuri împotriva COVID-19″, a declarat Michel Barbuto, reprezentantul sindicatului CNE.

 

Conducerea companiei a explicat decizia ca o eficientizare

Încercăm în permanenţă să optimizăm organizarea lanţului de aprovizionare mondială. În prezent explorăm opţiuni care ne vor permite să ne centralizăm mai bine resursele, să îmbunătăţim eficacitatea proceselor, continuând în acelaşi timp să oferim cele mai bune servicii. Acest lucru ar putea să se traducă prin redistribuirea unui număr de funcţii din cadrul lanţului de aprovizionare în cadrul reţelei noastre extinse”, au declarat cei de la Pfizer.

Eficacitatea vaccinului Pfizer-BioNTech este de 94% în combaterea cazurilor simptomatice de coronavirus, au aflat cercetătorii israelieni, în cadrul unui studiu.

Aceste date confirmă informațiile furnizate de studiile clinice ale producătorului şi rolul campaniilor de vaccinare în încheierea pandemiei de coronavirus,

De asemenea, vaccinul a avut o eficacitate de 72% în prevenirea deceselor de COVID-19 după prima doză, însă numărul mic al deceselor înregistrate în cadrul studiului a făcut ca acest procent să fie considerat mai puţin fiabil

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *