Metroul la Cluj-Napoca este planul autorităților locale și al Guvernului spune Ludovic Orban
Metroul la Cluj-Napoca este planul autorităților locale și al Guvernului spune Ludovic Orban

Metroul la Cluj-Napoca este planul autorităților locale susținut de guvern, a spus premierul Ludovic Orban. Orașul s-a dezvoltat și are nevoie de acest tip de transport, astfel că ar putea ajunge a doua localitate din România cu transport subteran.

„Avem un proiect important, curajos, în care cred că puţină lume crede, şi aici mă refer la metrou, dar sunt aici ca să vă garantez o implicare totală a Guvernului, alături de Primăria municipiului Cluj-Napoca, în realizarea acestui obiectiv, care este extrem de important şi de util. Traficul în Cluj a atins nişte indicatori care fac necesară, eficientă şi utilă realizarea unei investiţii. În prima fază, o linie de metrou pe o lungime de 16 kilometri. Sigur că ulterioare dezvoltări urmează să fie discutate, dar în ceea ce ne priveşte, Guvernul susţine acest proiect”, a declarat prim-ministrul Orban într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca.

Metroul la Cluj-Napoca. Premierul României a precizat că Executivul are un angajament clar, ca într-un parteneriat cu Primăria municipiului Cluj-Napoca şi cu Consiliul Judeţean Cluj să susţină toate proiecte de investiţii importante din judeţ, arată publicația Știri pe Surse.

Ludovic Orban s-a referit la centura metropolitană a Clujului, trenul metropolitan care utilizează infrastructura feroviară, o legătură mai bună cu autostrada, prin Mărtineşti, modernizarea şi electrificarea căi ferate pe traseul Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, spitalul regional Cluj de la Floreşti, spitalul pentru copii şi dezvoltarea aeroportului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *