Actualitate

Mihai Șora crede în puterea votului său

Mihai Șora crede în puterea votului său. Scriitorul mărturisește că a așteptat decenii pentru a vota liber. „Timp de decenii – decenii! – am visat să pot vota liber. Am visat să scăpăm, odată și-odată, de dictatură, de bolșevici și de cizma partidului unic, să putem alege – fiecare după mintea sa – oamenii pe care-i găsim potriviți să administreze treburile țării. În tulburii ani ’90, îndată ce a devenit limpede că tot securiștii trag sforile, că nomenclaturiști și lichele se agață de privilegii și de putere, am fondat, împreună cu câțiva prieteni, Alianța Civică. Țin minte și astăzi prima conferință de presă, în 1990, momentul acela în care am spus răspicat și tare – cât să ajungă până la Ion Iliescu, Petre Roman și securiștii din anturajul lor – că țara asta are nevoie de altceva, că ne-am săturat de ei și de ticăloșiile lor.”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Șora vorbește despre Petre Roman. „30 de ani mai târziu, tot ce s-a schimbat în România a fost inerțial, în virtutea curgerii timpului. Paradigma nelegiuirii a rămas – structural și operațional – aceeași. În loc să plătească pentru crimele împotriva umanității de care se face vinovat, Petre Roman aspiră astăzi să ajungă la cârma capitalei. Iar Petre Roman este doar un exemplu, între atâtea, – unul mai grotesc decât altul.”, adaugă acesta.

Mihai Șora crede în puterea votului său. „Cred în puterea votului meu și nimeni, niciodată, nu-mi va clinti această credință. Oameni nevinovați au murit pentru ca noi să putem vota, iar a nesocoti acest drept câștigat cu suferință și sacrificii este o iresponsabilitate, semnul cel mai vizibil al necunoașterii istoriei.”, continuă el.

„Românilor le va veni mintea la cap”

Mai mult, acesta este convins că românilor le va veni mintea la cap. „Știu că sunt și români dezamăgiți, care au obosit să tot spere; mulți au plecat pe alte meleaguri, luându-și – odată cu bocceluța – și energia, și visele la spinare. După cum sunt și români care fură și mint ori se lasă furați și mințiți. Dar tot rămân convins că România merită mai mult decât hoția și minciuna, că românilor le va veni la cap și mintea lor cea de pe urmă. Iar atunci – cu adevărat – vom avea o schimbare.”, spune acesta.

 

Related posts

Ciprian Ciucu, în război cu Gabriel Mutu. „Primarul PSD joacă murdar, cum era de așteptat”

Constantinescu Gabriel

Denunț la DNA pentru deturnare de fonduri la Primăria Sectorului 6

Alina Angelescu

Baronul Marian Oprișan și-a pierdut scaunul. Prima reacție după eșecul de la alegeri

Constantinescu Gabriel

Robert Negoiță a făcut plângere penală împotriva prefectului, după ce l-a demis din funcție

Constantinescu Gabriel

Cozmin Gușă, posibil șef de campanie al lui Traian Băsescu în cursa pentru fotoliul de primar general

Dacian Cioloș este de părere că românii vor evoluție având în vedere rezultatele alegerilor locale

Alina Angelescu

Leave a Comment