Ministrul rus al apărării Serghei Șoigu este acum maginalizat de președintele rus Vladimir Putin, care este informat direct de comandanții care sunt implicați direct în războiul din Ucraina, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de luni, citând presa rusă independentă care sesizează eșecul pe care l-a avut șeful armatei ruse.

Serviciile secrete britanice afirmă că rușii bat pasul pe loc, în timp ce ofițerii și soldații ruși cu experiență militară probabil că îl ridiculizează în mod obișnuit pe Șoigu pentru ineficiența cu care a condus armata.

Ministerul britanic al apărării consideră că Șoigu s-a luptat mult timp pentru a-și depăși lipsa de experiență militară, deoarece și-a petrecut cea mai mare parte a carierei în sectorul construcțiilor și în cadrul ministerului situațiilor de urgență.

Declarația lui Serghei Șoigu, că trupele ruse încetinesc acțiunile ofensive din Ucraina pentru a proteja civilii este o dezinformare deliberată, în condițiile în care cel puțin șase generali ruși au fost demiși deoarece nu au avansat destul de repede, afirma ministerul britanic al apărării în evaluarea de vineri.

Cine controlează de fapt trupele rusești din Ucraina după ce Șoigu a căzut în dizgrație

​Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, nu mai este favoritul președintelui rus Vladimir Putin, potrivit platformei independente ruse de investigație iStories. Liderul de la Kremlin se pare că a început să se consulte cu comandanții militari direct însărcinați cu operațiunile de luptă din Ucraina.

Aparent, Kremlinul susținea că vorbesc despre construirea unor noi orașe în Siberia, însă jurnaliștii de investigație suspectează că de fapt cei doi plănuiau pregătirea armatei pentru o cucerire rapidă a Ucrainei.

Surse din Statul Major General al Forțelor Armate Ruse au declarat pentru iSories că după ce strategia blitzkrieg, care presupunea cucerirea Ucrainei într-un termen foarte scurt, a eşuat, liderul de la Kremlin și-a pierdut încrederea în ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu.

După retragerea trupelor rusești de la Kiev, Putin ar fi încercat să deplaseze personal armata, însă a renunțat, iar acum, trecând peste capul lui Șoigu, se consultă direct cu comandanții militari care sunt implicați în operațiunile de luptă, cu toate că Șoigu este aparent la conducerea armatei ruse.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *