Ministrul PNL de interne, Lucian Bode, și ministrul educației, Ligia Deca, neafiliat politic, dar susținut de PNL, au fost chemați miercuri, 9 noiembrie, în Comisia pentru abuzuri din Senat, pentru a-și spune punctul de vedere după acțiunea Poliției Ilfov de la școala din Jilava, de luna trecută, a transmis AUR într-un comunicat. Potrivit informațiilor Libertatea, cei doi miniștri nu vor veni la audieri, ci vor desemna reprezentanți ai instituțiilor pe care le conduc să îi reprezinte.

Comisia, care este condusă de senatoarea AUR Rodica Boancă, s-a autosesizat după situația petrecută la Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Jilava, județul Ilfov, în luna octombrie. „Poliţiștii de la IPJ Ilfov au organizat o acțiune de verificare a elevilor, pentru a se stabili dacă elevii au la ei obiecte periculoase, iar mai mulți părinți s-au arătat nemulțumiţi de faptul că elevii au fost speriați și tratați ca niște infractori”, se arată în comunicatul AUR.

Partidul condus de George Simion susține că senatoarea Rodica Boancă „a efectuat o vizită inopinată la sediul școlii, în data de 1 noiembrie”, ca să discute cu cei implicați în scandal. „Ea i-a găsit acolo pe șefa Inspectoratului Școlar Județean, o inspectoare de limbi moderne, viceprimarul și șeful Poliției Locale, care o forțau pe directoare să recunoască faptul că avea la cunoștință despre intervenție”, se mai arată în comunicatul AUR.

Totodată, nici ministrul Ligia Deca nu va veni la audieri, în locul acesteia urmând să vină un secretar de stat, au precizat pentru Libertatea surse din instituție.

Elevi controlați de Poliție pentru obiecte periculoase

Polițiștii de la IPJ Ilfov au percheziţionat elevii de clasa a VI-a dintr-o sală de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Jilava, pe 12 octombrie, fără a prezenta vreun mandat și fără a explica motivele acțiunii de control, a relatat fanatik.ro, care a publicat imagini filmate de o cameră de supraveghere. Potrivit sursei citate, directoarea școlii nu știa de control și părinții au depus plângeri pentru comportamentul oamenilor legii.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *