ministrul energiei
ministrul energiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă că începând de joi, preţul carburanţilor va creşte în unele benzinării cu 15 bani.

„Un singur lant de benzinarie a schimbat pretul. Este vorba despre lantul de benzinării MOL. Am discutat cu producătorii de benzina si motorina din Romania, cu Rompetrolul şi  OMV Petrom. Am aceste garantii ca nu avem probleme cu stocurile. Cel mai important este sa avem stocuri, pentru ca ele dau si o predictibilitate a preturilor”, a spus Ministrul Energiei la RTV.

„Noi  nu avem probleme cu stocurile, am asigurari ca nu vom asista la o crestere a preturilor la pompa în perioada următoare. Am asigurări ca nu vom asista la o crestere a preturilor de nivel de 8 lei, 9,5 lei la pompă. Mai mult,  preţul barilului de petrol a scăzut cu 3 dolari de  ieri pana azi a scazut”, a spus Ministrul Energiei la RTV.

Ministrul Energiei: ”Petrom schimbă preţul la ora 24.00”

„Petrom și unul dintre ei mi-a spus că va mări prețul cu 15 bani la noapte. Asta mi-a zis unul dintre cei doi producatori. Nu vorbim de preturi care s-au rostogolit în presă. Este foarte important si stocul, pentru ca fara stocuri nu putem vorbi de preturi stabile”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei, joi seară, la România Tv.

Premierul Nicolae Ciucă a dispus controale la benzinării, după ce, în mai multe zone ale ţării, s-au format cozi la staţiile de carburanţi, românii dorind să alimenteze, pe fondul îngrijorărilor privind creşterea preţului la combustibili.

„Nu există motive reale pentru cresteri accelerate de preturi in România. Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu  va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă.”, a declarat Dan Cărbunaru, în mesajul transmis către presă.

Mai multe cozi de mașini s-au format la benzinăriile din țară, panica fiind stârnită de zvonuri pe rețelele de socializare privind creșterea bruscă a prețurilor la combustibil peste noapte precum și o posibilă penurie a carburanților. De asemenea, creșteri ale prețurilor de până la 11 lei au fost semnalate pe internet, deși nu este clar câte stații de alimentare aveau acest preț.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *