Ministrul Mediului resimte pe pielea lui problemele cu care se confruntă mulți români în acestă perioadă. După ce a plătit luni de zile facturi de aproximativ 100 de lei la electrcitate, Tanczos Barna susține că s-a trezit cu o factură de aproape 2 mii de lei. Ar fi fost vorba de o regularizare pe care a achitat-o.

„Am schimbat prea târziu contractul sau furnizorul de energie electrică, drept urmare, vreun an de zile am primit facturi mici, de 100 de lei, de 120 de lei, după care am primit una de 1.900 de lei. De la 120 de lei pe un fel de pauşal probabil. Ştiu, pentru că eu am plătit factura”, a spus ministrul Mediului.

„Deci, a fost o regularizare. Am plătit pauşal în fiecare lună 120 de lei. S-a mirat soţia mea că factura este prea mică până a venit factura de corecţie de 1.900 de lei”, a spus Barna Tanczos, precizând că soţia sa între timp a schimbat contractul”, spune ministrul mediului.

„Scumpirile sunt evidente la toate produsele, deşi nu prea fac cumpărături la piaţă, ci de obicei duc plasa”, a afirmat, miercuri, ministrul Mediului, Barna Tanczos, întrebat fiind la conferința de presă de la Guvern dacă a sesizat majorări de prețuri în ultimul timp.

Peste 10 mii de români s-au plâns în primele șase luni ale anului catre Autoritatea de Reglementare în Energie de felul în care sunt tratați de marii furnizori de gaze și curent.

Totodată, ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat, miercuri, la finalul ședinței de guvern că Executivul a adoptat proiectul de ordonață privind reducerea impactului produselor din plastic asupra mediului, iar printre printre obiectele ce urmează să fie scoase din comerț sunt bețișoarele de urechi și paharele, farfuriile și tacâmurile din plastic.

„Este o zi importantă pentru Ministerul Mediului, este ziua în care directiva single-use-plastic privind plasticul de unică folosință este transpusă în legislația din România printr-o ordonanță care introcduce și în România acele obligații care au ca scop reducerea plasticului din natură. Aceste produse sunt cele destinate consumului imediat, fie pe loc, fie la pachet, produsele din acestea sunt de regulă consumate la fașa locului sau sunt gata de consum fără a necesita o pregătire suplimentară”, a declarat ministrul Mediului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.