Dan Barna
 Vicepreședintele Dan Barna a declarat miercuri seară, la o emisiune tv la TVR, că anumite teme asumate de USR PLUS în programul de guvernare „nu au făcut niciun pas mai departe”, arătând că o coaliţie nu poate funcţiona dacă „un partener (…) îşi bifează toate obiectivele politice şi un alt partener stă şi aplaudă topit de emoţie”.

Dan Barna a precizat totuși că USR PLUS nu va ieși de la guvernare, pentru că PNL și UDMR au „deschidere” pentru reforme. El a vorbit și de relația cu președintele Klaus iohannis, pe care o descrie „corectă şi echilibrată”, potrivit Digi24.ro.

„Într-o coaliţie, obiectivele politice şi obiectivele strategice ale fiecărui partener trebuie să fie prioritizate în mod egal. Ideea că un partener sau altul îşi bifează toate obiectivele politice şi un alt partener stă şi aplaudă topit de emoţie nu are cum să asigure funcţionarea unei coaliţii”, spune Dan Barna.

„Sunt subiecte – SIIJ, zero taxe pe salariul minim (…) – care, deşi au fost aduse pe agendă şi se regăsesc în programul de guvernare, nu au făcut niciun pas mai departe. Or, nu poate să funcţioneze o coaliţie în condiţiile în care doar unul sau altul dintre membri îşi îndeplineşte obiectivele”, a declarat Dan Barna miercuri seară, la TV.

Relația cu președintele Klaus Iohannis

Dan Barna a mai spus că are o relaţie „corectă şi echilibrată” cu şeful statului, dar pe unele subiecte au puncte de vedere diferite.

„Există şi au existat – în ultimele luni, fiind şi vară, nu a mai fost cazul, dar a existat, în primele luni, o întâlnire cel puţin lunară cu preşedintele în care discutam despre agenda curentă. Sunt convins că, odată cu începerea activităţii parlamentare, lucrul acesta se va relua. Am o relaţie şi personală şi instituţională corectă şi echilibrată cu preşedintele. Sigur că pe unele subiecte avem puncte de vedere diferite, cum e normal într-un sistem politic democratic şi funcţional”, a declarat Dan Barna.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *