Formularul de vaccinare în școli. Întrebările care se vor regăsi
Formularul de vaccinare în școli. Întrebările care se vor regăsi

Formularul de vaccinare în școli. Întrebările care se vor regăsi pe formularul de vaccinare care va fi distribuit în școli au fost prezentate de ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educației urmărește să aibă o mai bună gestionare a situației elevilor vaccinați anti-covid

Prin intermediul formularului de la Ministerul Educației, părinții vor fi întrebați dacă elevul este sau nu vaccinat anti-COVID-19, respectiv dacă sunt de acord să fie administrat serul copilului, dacă acest lucru nu s-a întâmpat deja.

Ministrul a recunoscut deja că există posibilitatea ca mulți părinți să răspundă „nu”. De asemenea, Sorin Cîmpeanu ia în calcul varianta potrivit căreia chestionarele vor avea puțini respondenți.

„Dacă mă întrebați, pot să vă răspund foarte concret și la obiect: nu există sancțiuni pentru părinții care nu răspund, dar îmi place să cred că vor fi foarte puțini aceia care nu vor răspunde.

Repet, e dreptul lor să decidă cu da sau cu nu, dar să știm și noi care este dorința de vaccinare”, a declarat Cîmpeanu, la Digi24.

Formularul de vaccinare în școli. Ministrul Educației a precizat că scopul demersului îl reprezintă organizarea în echipe mobile în școli, în vederea vaccinării anti-COVID a copiilor.

„Pe de altă parte, vă mai spun încă ceva… Am așa, un puseu de sinceritate… Să vedem și noi cum stăm ca să ne eliminăm orice iluzie.

Riscul este să răspundă foarte mulți părinți cu ‘nu’, dar atunci măcar știm și noi că, în cea mai mare parte, ‘nu suntem de acord cu vaccinarea’, dar în același timp vrem ca școlile să fie un mediu sigur”, a mai precizat Cîmpeanu, pentru sursa citată.

Formularele vor fi colectate de inspectoratele școlare, care vor fi trimise mai departe către direcțiile de sănătate publică. De asemenea, oficialul de la Educație a declarat că în fiecare școală a fost desemnată o persoană cu atribuții de „protecție sanitară”, care va asigura legătura între DSP și părinți.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul