Minorii agresori vor participa la consiliere psihologică, legea este adoptată
Minorii agresori vor participa la consiliere psihologică, legea este adoptată

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care impune ca minorii agresori și părinții lor să participe la programe speciale de consiliere psihologică. Proiectul a fost aprobat cu 228 de voturi „pentru” și 36 de abțineri, și urmează să fie promulgat de Președintele României pentru a deveni lege.

Conform acestui proiect de lege, părinții copiilor care săvârșesc infracțiuni și nu răspund penal sunt obligați să participe la programe speciale de consiliere psihologică, care sunt organizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sau de alte instituții de specialitate, fie ele publice sau private. Totodată, minorii trebuie să participe la aceste programe de consiliere psihologică cu acordul părinților sau al altui reprezentant legal, cu excepția cazului în care instanța judecătorească dispune altfel.

Părinţii copilului care săvârşeşte fapte penale şi nu răspunde penal au obligaţia de a participa la programele speciale de consiliere psihologică organizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sau de alte instituţii de specialitate publice sau private”, se arată în proiectul de lege, potrivit B1TV.

În situația în care părinții nu sunt de acord cu participarea copilului la astfel de programe de consiliere psihologică, instanța judecătorească poate să dispună măsura în mod obligatoriu. Acest proiect de lege este conceput pentru a aborda problemele comportamentale ale minorilor agresori și pentru a le oferi sprijin și consiliere în vederea reintegrării lor în societate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *