Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a declarat că anul acesta este foarte important din punct de vedere politic, căci „așează atmosfera și temele pentru alegerile din 2024”.

„Anul 2023 este un an preelectoral. Este foarte important. Dincolo de ce fac partidele, e absolut firesc ca jocul democratic să își facă cursul lui. E important pentru că 2023 așează atmosfera și temele pentru alegerile din 2024. Anul acesta e important din punct de vedere politic, electoral, social, economic și strategic. Sper să existe înțelepciune și metodă pentru a putea să menținem corabia”, a precizat Mircea Geoană.

Întrebat cum vede ideea de suveranism și cum se poate regăsi într-o platformă nouă politică, Mircea Geoană a spus că „există în politică și în ideologie un pendul al istorie. Este o tensiune permanentă, iar în România este prezentă de la începuturile erei moderne. E un pendul permanent între tradiționaliști (identitate, rădăcini culturale, familie) și un alt grup al societății care este internaționalist, cosmopolit și care vrea un fel de occidentalizare accelerată a României, uneori chiar cu prețul sacrificării unor valori.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *