Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se află în centrul atenției datorită unui turneu național de promovare care ridică întrebări cu privire la compatibilitatea acestor activități cu funcția sa oficială. În timp ce statele NATO se confruntă cu tensiuni la granițe, Geoană pare să-și concentreze atenția asupra evenimentelor cu caracter politic în România.

ONG-ul „România Renaște” joacă un rol crucial în organizarea acestor evenimente. Alina Inayeh, directoarea filialei din România a German Marshall Fund și apropiată a lui Geoană, este implicată în această organizație. Geoană însuși este președintele Institutului Aspen România, ceea ce ridică întrebări suplimentare despre potențialele conflicte de interese.

În ultima lună, Geoană a participat la nu mai puțin de 12 evenimente, majoritatea organizate de „România Renaște”. Discursurile sale au abordat o gamă largă de subiecte, de la educație și economie până la reforma statului, transmite PsNews.

La un eveniment recent în Cluj, Geoană a declarat: „Actualul model de organizare politică, de sistem ultracentralizat, în care orașele mari se dezvoltă frumos (…) În timp ce economia crește, țara nu se dezvoltă.” Aceste afirmații par să depășească sfera responsabilităților sale ca oficial NATO.

În timpul unei vizite la o școală din Brașov, Geoană a afirmat: „Învățământul dual reprezintă viitorul, iar România are nevoie de investiții importante pentru a nu pierde startul în acest domeniu.”

Criticii susțin că aceste activități ar putea fi interpretate ca o implicare indirectă a NATO în politica internă a României. Un observator politic, care a dorit să rămână anonim, a comentat: „Este îngrijorător să vezi un oficial NATO de rang înalt implicându-se atât de activ în discuții despre politica internă a României. Aceasta ar putea transmite un mesaj greșit despre rolul NATO în regiune.”

În ciuda acestor critici, Geoană continuă să participe la evenimente și să-și promoveze ideile pe social media. Sursele sugerează că în spatele acestor activități se află o echipă de comunicare bine organizată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *