Analistul Valentin Stan a făcut, în stilul său inconfundabil, în cadrul emisiunii Marius Tucă Show, o radiografie a războiului ruso-ucrainean.  Profesorul Valentin Stan s-a oprit asupra unui subiect care continuă să ridice diverse semne de întrebare, atât în spațiul public, cât și pe scena politică a lumii și anume negocierile ruso-ucrainene și o posibilă căutare a păcii, printr-o întâlnire Putin-Zelenski.

„Negocierile sunt o farsă și îți spun de ce sunt o farsă. Ai văzut că au fost fel de fel de etape în negocieri. Zelenski nu poate negocia nimic! Nimic! Fiindcă asta nu se poate întâmpla decât cu modificarea Constituției Ucrainei și asta înseamnă Referendum. Nu poate constituțional să dea ceva, nici măcar povestea cu NATO. Orice palmă de pământ ucrainean trebuie decisă de poporul ucrainean. Deci, este un banc ăla că el negociază ceva. Deci este o glumă asta pe care el o tot spune cu negocierile. Nu există negocieri!”,  a devoalat Valentin Stan, citat de Gândul.

Valentin Stan: Războiul este un șir de orori

Acesta a vorbit despre controversele din spatele conflictului, dar și despre un subiect care stârnește de fiecare dată revoltă: violul ca armă de război.

„Orice război produce criminali și de-o parte și de alta. Războiul este un șir de orori, de asta nu trebuie să acceptăm așa ceva niciodată. (…) Violul ca armă de război este un viol sistematic pe bază de ordin. Este un sistem organizat care are de regulă, drept obiectiv, curățarea etnică a unui teritoriu. S-a practicat masiv în fosta Iugoslavie. Această crimă oribilă are consecință asupra psihicului unei femei pe care nimeni nu și le poate explica mai bine decât femeia respectivă. Este mai sigur să folosești violul ca armă de război decât bomba atomică. Este ceva foarte serios și foarte grav”, a conchis profesorul Valentin Stan în emisiunea Marius Tucă Show.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *