Claudiu Năsui spune că românii muncesc 6 luni pentru a acoperi taxele impuse pe salariu. Cei de la USR își doresc să scadă aceste taxe.

“Românii muncesc aproape 6 luni doar pentru a acoperi taxele impuse de stat pe salariu. Salariații români cotizează luni întregi de salariu pentru a acoperi taxarea muncii din țara noastră. Este ca și cum am munci pentru stat pe gratis prima jumătate a anului, fără a păstra nici măcar un leu pentru noi: din 1 ianuarie până pe 19 iunie, în fiecare an.”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Năsui spune că în fiecare an cresc taxele și pensiile speciale. “Cu toate astea, an de an scenariul se repetă: cheltuielile statului explodează. Ne tot împrumutăm pentru a rostogoli datorii, iar singurele cresteri evidente sunt cele ale salariilor la stat sau ale pensiilor speciale. Am mai menționat că taxele pe care ni le impune statul sunt cele mai mari taxe pe salariul minim din UE. Iar serviciile pe care le primim sunt printre cele mai proaste. În ritmul acesta, noi o să tot plătim taxe, iar clasa politică o să ne tot vândă scuze.”, continuă acesta.

Cei de la USR își doresc ca cei ce au salariul până în 2.000 de lei să nu plătească impozite și contribuții. “USR și-a asumat ca angajament prioritar pentru guvernare scăderea taxării muncii. Fără contribuții și impozit pe primii 2.000 de lei pentru fiecare salariat din România. Acestea sunt măsuri care ajută cu adevărat relansarea economică și care fac o diferență reală în buzunarul fiecărui angajat român care, în prezent, face salariul jumi-juma cu statul.”, încheie Claudiu Năsui.

Leave a comment

Lasă un răspuns