Actualitate

Tăriceanu vrea să convingă guvernul să majoreze pensiile cu 40%

Călin Popescu Tăriceanu vrea să convingă guvernul să majoreze pensiile cu 40%. El crede că această mărire nu ar trebui să fie negociabilă.

„Mă tot gândesc cum să-i convingem pe Iohannis și Orban că mărirea pensiilor cu 40%, cât prevede legea, nu este negociabilă. Le tot explic că 14%, cât vor ei să dea, nu acoperă nici măririle de prețuri sau că o mărire integrală va salva zeci sau poate sute de mii de locuri de muncă, dar cei doi nu par să înțeleagă sau să fie mișcați de argumentele mele.”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Șeful ALDE spune că Guvernul Orban ar trebui să înțeleagă de vorbă bună, și nu de frică. „Astăzi le spun așa: dacă voi veți da doar o mărire de 14% (în loc de 40%) asta înseamnă că respectați legea doar în procent de 35%. Pedeapsa pentru voi este că meritați ca și pensionarii să respecte tot 35% din ordinele pe care voi le dați. Dacă de vorba bună nu înțelegi poate înțelegeți de frică!„, adaugă acesta.

Tăriceanu sugerează că guvernul fură banii pensionarilor. „Asta înseamnă că în rectificarea anunțată de Guvernul Orban avem de a face cu o noutate: tăierea bugetului de pensii! De ce? Pentru că în bugetul asigurărilor sociale de stat sunt prevăzute sumele necesare măririi pensiilor cu 40% dacă ne luăm după ce spunea Orban pe 16 decembrie 2019 („am prevăzut sumele necesare pentru creşterea de la 1 septembrie a pensiilor, aşa cum dispune legea”), dar și cum confirma și Cîțu în aprilie („majorarea pensiilor cu 40% rămâne prevăzută în buget”). Orice rectificare negativă pe care o va face Guvernul Iohannis – Orban înseamnă că, de fapt, ei fură banii pensionarilor și îi îndreaptă spre contracte dubioase date cu dedicație firmelor de partid.”, încheie el.

Related posts

Tăriceanu sugerează suspendarea președintelui Iohannis după declarațiile privind măștile pentru elevi și profesori

Tăriceanu crede că cei de la PNL organizează alegerile în favoarea lor

Alina Angelescu

Vosganian spune că datoria publică totală a României va fi de 500 mld lei

Alina Angelescu

Călin Popescu Tăriceau nu ar vrea să-și trimită fiul cel mic la școală, la începerea noului an. Ce soluții propune liderul ALDE

Vosganian îl atacă pe Iulian Bulai

Alina Angelescu

De ce a pierdut Firea în București, explică Tăriceanu. Ciolacu a lăsat-o să decidă

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment