Negocieri pentru ministrul sănătății. Partidele din coaliție analizează luni
Negocieri pentru ministrul sănătății. Partidele din coaliție analizează luni

Negocieri pentru ministrul sănătății. Partidele din coaliție analizează luni mai multe propuneri pentru funcția de ministru al sănătății, după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu. În afară de politicieni, sunt luate în calcul și variantele unor medici.

Astfel, PLUS o susține pentru funcția de ministru al Sănătății pe Ioana Mihăilă, secretar de stat în Ministerul Sănătății și medic endocrinolog. Și Vlad Voiculescu venea tot din PLUS.

Pe de altă parte, USR îl susține pe Adrian Wiener, medic și parlamentar. Din informațiile Digi24, Wiener este susținut și de liberali.

În negocierile pentru Guvern de după alegerile parlamentare de anul trecut, Ministerul Sănătății a revenit USR-PLUS.

Există și o a treia variantă, în cazul în care partidele nu ajung la un acord. Au avut deja loc discuții cu medici, iar unul dintre numele vehiculate este al lui Radu Țincu, medic de terapie intensivă la Spitalul Floreasca.

Luni va avea loc o ședință a coaliției în care vor fi discutate aceste variante. Din informațiile Digi24, nu va fi totuși anunțată astăzi o propunere.

Negocieri pentru ministrul sănătății. Este prima ședință a coaliției după scandalul iscat de demiterea ministrului Sănătății. Premierul Florin Cîţu a decis, miercuri, revocarea din funcţie a lui Vlad Voiculescu. El a anunţat iniţial că interimatul va fi asigurat de vicepremierul Dan Barna, însă acesta a refuzat. Ulterior, prim-ministrul a preluat el interimatul la conducerea Ministerului Sănătăţii.

Liderii USR PLUS au criticat decizia de revocare din funcţie a lui Vlad Voiculescu luată de premierul Florin Cîţu, susţinând că a fost unilaterală. Ei au solicitat o întrunire de urgenţă a coaliţiei de guvernare pentru a discuta despre retragerea încrederii prim-ministrului Florin Cîţu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *