Nelu Tătaru a atras atenția asupra unei intervenții a Avocatului Poporului
Actualitate

Nelu Tătaru: „Dacă mai intervine o dată Avocatul Poporului sau CCR…”

Nelu Tătaru a atras atenția că o nouă intervenție a Avocatului Poporului ori Curții Constituționale cu privire la actele normative din pandemie ar determina o creștere rapidă a numărului de cazuri, pentru că Guvernul ar pierde pârghiile necesare cu care să impună restricțiile sanitare.

Ministrul sănătății susține că în acest mod se poate ajunge ca la începutul lui septembrie să avem 2.800 de cazuri pe zi de infecție cu noul coronavirus.

Nelu Tătaru a atras atenția asupra unei noi intervenții a Avocatului Poporului și Curții Constituționale. „Dacă mai intervine o dată Avocatul Poporului sau CCR, să ne ia pârghiile necesare în cazul unei boli transmisibile…neavând aceste pârghii, nu avem controlul de transmitere în comunitate. De pe 3 pe 21 iulie, am avut trei săptămâni în care aproape 5.000 de pacienți pozitivi au rămas liberi. Dacă nu vom avea nicio pârghie și nu s-ar putea face nimic, am putea ajunge la 2.800 de cazuri pe zi”, a spus ministrul Sănătății, la Realitatea Plus, citat de PsNews.

Potrivit unei analize, dacă se va menține actualul trend crescător al infectărilor, s-ar putea ajunge ca zilnic, la începutul lunii septembrie, să fie peste 2.800 de cazuri de COVID-19 și cel puțin 70 de decese.

Related posts

Nelu Tătaru a aruncat cu săgeți către PSD: Tocmai factorii politici care au bagatelizat pandemia depun astăzi moţiune de cenzură

Dan Barna nu vrea un război politic

Alina Angelescu

Impozitarea pensiilor speciale ajunge pe masa judecătorilor. Care ar putea fi decizia previzibilă

Constantinescu Gabriel

Curtea Constituțională dezbate pe 24 februarie desemnarea lui Orban ca premier. Care e surpriza din Parlament

Constantinescu Gabriel

Nelu Tătaru, pentru prima dată de acord cu PSD. „Am ajuns ciuma Europei”

Constantinescu Gabriel

Nelu Tătaru își trimite copilul la școală, peste o lună. Apelul adresat părinților

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment