Noul preşedinte al PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că partidul va nominaliza candidatul la alegerile prezidenţiale.

„Nu eu îmi exprim această opinie. Candidatul la prezidenţiale din partea PNL va fi nominalizat de către Partidul Naţional Liberal”, a răspuns Nicolae Ciucă duminică, întrebat dacă va fi candidatul PNL la alegerile prezidenţiale.

Despre posibilitatea de a pierde funcţia de preşedinte al PNL în cazul în care nu va mai fi premier, el a precizat: „Nu are nicio legătură. (…) Vă referiţi la înţelegerea care a existat la constituirea coaliţiei atunci când se rotesc persoanele în funcţia de premier? În momentul de faţă nu cred că se pune problema şi nici nu vreau să mă gândesc la ceea ce se va întâmpla peste un an de zile, pentru că avem foarte multă treabă de făcut acum. Românii aşteaptă de la noi să rezolvăm probleme care au o dinamică aparte şi îi afectează. (…) Am văzut termene pentru mandate în administraţie, în politică nu există termene”, a spus Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a mai spus că funcţia de preşedinte al PNL nu este un privilegiu, ci „o onoare şi o mare responsabilitate”.

„Nu e deloc un privilegiu să ocupi această funcţie, este o onoare şi o mare responsabilitate pentru tot ceea ce ne-am asumat să facem”, a arătat Ciucă, după ce a fost ales preşedinte al PNL.

El a afirmat că principalul obiectiv asumat ca preşedinte al PNL este acela de a reda unitatea partidului, de a asigura stabilitatea acestuia şi de a dezvolta România.

Premierul Nicolae Ciucă a fost ales, duminică, preşedinte al PNL în cadrul Congresului extraordinar al partidului, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului.

Prim-ministrul a candidat la funcţia de preşedinte al PNL cu moţiunea intitulată „Uniţi pentru o Românie stabilă şi puternică”.

În document, Nicolae Ciucă vorbeşte despre dezvoltarea şi modernizarea României, argumentele pentru o Românie puternică, fundamentele reclădirii încrederii, cetăţeanul în centrul preocupărilor PNL, reconectarea la profesionalism, elite şi meritocraţie, guvernarea de mare coaliţie.

„Deciziile şi opţiunile politice rămân apanajul partidului, în timp ce aplicarea acestor decizii ţine de dinamica din coaliţie, de dezbaterile şi deciziile din interiorul organismelor de conducere ale marii coaliţii şi de opţiunile Guvernului şi ale prim-ministrului”, se arată în moţiunea lui Nicolae Ciucă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *