Nicolae Robu primarul din Timișoara care nu a mai obținut un nou mandat
Nicolae Robu primarul din Timișoara care nu a mai obținut un nou mandat

Nicolae Robu, primarul din Timișoara care nu a mai obținut un nou mandat la alegerile de duminică, a anunțat că își dă demisia de la președinția Filialei PNL Timiș. Robu a pierdut alegerile în fața candidatului USR, Dominic Fritz, care a obținut 52% din preferințele electoratului. Robu s-a apropiat de 30%.

Nicolae Robu i-a scris luni, președintelui PNL, Ludovic Orban, comunicându-i că își dă demisia din funcție, relatează news.ro.

Domnule preşedinte PNL, având în vedere pierderea de către mine a alegerilor locale pentru funcţia de primar al Timişoarei, prin prezenta, îmi dau demisia din funcţia de Preşedinte al Filialei Timiş a PNL. Cu stimă şi urări de succes pentru dv şi pentru PNL, Nicolae Robu”, i-a scris Robu lui Orban, potrivit unor surse din cadrul partidului.

Cel mai probabil, la şefia PNL Timiş urmează să fie numit un interimar, care ar putea fi chiar Alin Nica, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Eu sunt foarte împăcat cu modul în care mi-am exercitat prerogativele, așa cum sunt foarte împăcat cu ce am lăsat în urma mea. Unde mergi în oraș vezi realizări care țîn de exercitarea de către mine a acestor funcții importante, de rector, respectiv prmar, drept urmare nu-i nicio problemă. Am înțeles foarte clar că abordarea aceasta de transformare în forță, de modernizare în forță a orașului nu este pe placul timișorenilor, dacă doar 30 la sută m-au votat. Data trecută am obținut 53%, înseamnă că cetățenii își doresc altceva, este dreptul domniilor lor să-și dorească altceva, eu îmi văd de viața mea cu seninătate” a scris pe contul său de Facebook Nicolae Robu, când și-a aflat înfrângerea.

Robu a precizat apoi că „nu a furat” și este „ultra-cinstit” și a fost împăcat cu ideea că a pierdut.

Am dormit așa de bine că nu am reușit să postez. Am adormit cu telefonul în mână. Eu zic că las un oraș într-o stare foarte bună. Nu e nicio supărare. Eu sunt foarte fair-play, însă am un principiu: nu vorbesc despre adversari” a scris Robu.

Leave a comment

Lasă un răspuns