Primarul Capitalei, Nicușor Dan, promite din nou căldură în calorifere

Nicușor Dan, actualul edil al Bucureștiului, a recunoscut, public, la postul TV Antena 3, că a avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, în care l-a rugat să „îi pună o vorbă bună” la Guvern, pentru a-l ajuta să rezolve anumite probleme. Actualul edil a declarat că președintele l-a ajutat. 

Nicușor Dan, actualul primar al Bucureștiului, a recunoscut că, în timpul acestui mandat, a solicitat o întâlnire cu Klaus Iohannis. Odată primit la Cotroceni, edilul a avut o discuție cu șeful statului român, în care l-a rugat să „îi pună o vorbă bună” la Guvern, pentru a-l ajuta să-și rezolve anumite probleme. Nicușor Dan a mărturisit că președintele i-a oferit ajutorul cerut.

Întrebat la postul TV Antena 3, când a fost ultima dată când președintele Klaus Iohannis l-a chemat la Cotroceni, edilul a declarat că s-au întâlnit de cel puțin trei ori. Primarul a început, apoi, să povestească că i-a solicitat șefului de stat să „pună o vorbă bună” pentru el la Guvern.

Nicușor Dan, somat să explice relația cu afaceriștii conectați la interese rusești

Partidul Social Democrat i-a cerut lui Nicușor Dan ,,să-și explice poziția pe tema conexiunilor pe care oameni apropiați de Nicușor Dan le au cu interese de afaceri rusești și cerem pe această cale, din nou, în mod public, Primarului General să lămurească asupra surselor de finanțare ale campaniei uriașe de publicitate.

Primarul general, Nicușor Dan are obligația morală și legală să elucideze sprijinul financiar sau de orice natură pe care îl primește de la consilierul său Matei Păun – un susținător declarat al intereselor politice ale Rusiei, mai anunță PSD printr-un comunicat de presă.

În condițiile în care campania electorală se desfășoară pe fondul eforturilor de dezinformare și fake-news, mai ales în mediul online, în spatele cărora se află interese rusești, solicităm de asemenea candidatului la Primăria Capitalei, Nicușor Dan să pună la dispoziția publicului, în mod transparent, informațiile legate de staff-ul său de campanie și conexiunile pe care oameni din staff-ul de campanie le au cu persoane sau companii din Rusia, precizează PSD.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *