Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a scris, joi, pe Facebook, după întâlnirea cu ministrul de Finanţe Florin Cîţu, că are sprijinul Guvernului pentru a ajunge treptat la o situaţie financiară stabilă în PMB.

„Pentru a rezolva problemele financiare acumulate de-a lungul timpului în primărie, am avut de dimineață o nouă discuție cu ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, în care am vorbit despre soluțiile pentru compensarea datoriilor autorităților locale.

Nicuşor Dan, după discuţia cu ministrul de Finanţe

Am sprijinul Guvernului pentru a ajunge treptat la o situație financiară stabilă în Primăria Capitalei. Depășim dezastrul financiar Firea-PSD și punem bugetul municipalității pe baze sănătoase.”, a scris Niculor Dan pe Facebook.
La începutul lunii noiembrie, Nicușor Dan anunţa că singurii bani pe care i-a găsit în conturile Primăriei au fost 4,4 milioane de lei şi popriri pentru 80 de milioane de lei.

Nicușor Dan, bilanțul sanitar la trei săptămâni de mandat „Am reușit să colaborăm cu instituțiile, în sfârșit”

Paturile de terapie intensivă din București sunt în curs de suplimentare, dar este un proces care necesită autorizare de la DSP și ISU, pentru că instalațiile de oxigen implică „un oarecare risc” spune Nicușor Dan. Toată populația trebuie să conștientizeze însă că mai bine să nu ajungă la spital.

„Există niște locuri în plus la Spitalul Malaxa, care ține de noi, și acum suntem împreună cu DSP și ISU, pentru că toate paturile de Terapie Intensivă noi necesită niște instalații de oxigen, care au un oarecare risc și trebuie verificat din punctul de vedere al siguranței la incendiu. Suntem în curs de evaluare dacă să mai facem 20 de paturi undeva într-o clădire a Spitalului Colentina. S-a pornit deja proiectul pentru 16 paturi suplimentare la Spitalul Victor Babeș. Mai există posibilitatea la (n.r. – Spitalul) Sfântul Ștefan de 10 paturi, mai există posibilitatea la spitalul modular din Pipera de 20. Suntem în etapa de analiză și cred că într-un termen rezonabil o să avem o suplimentare a paturilor de Terapie Intensivă din București. Important este să n-ajungem acolo și de asta foarte mulți români și foarte mulți bucureșteni respectă. Sunt zone în care nu se respectă. Am făcut un chestionar în rândul șoferilor și vatmanilor de pe transportul public și am identificat unele zone în care au început deja să meargă polițiști locali împreună cu controlori care efectiv să spună oamenilor că trebuie să poarte mască în momentul în care sunt în contact cu alți oameni în transportul public”, a explicat Nicușor Dan, în emisiunea „Dosar de Politician” de la B1TV, marți seară.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *