Image default
Actualitate

Nicușor Dan: realizarea cadastrului general al Capitalei este o prioritate

În doi ani, Bucureștiul va avea o hartă geospațială, atât supraterană, cât și subterană. Este promisiunea făcută ieri, de primarul general al Capitalei.

Nicușor Dan s-a întâlnit cu Laurențiu Alexandru Blaga, director general al ANCPI. Cei doi au discutat despre realizarea cadastrului general al Capitalei.

„Municipiul București va avea în 2 ani o hartă geospațială. Pe de o parte, supraterană, cuprinzând clădirile și arterele, mobilierul urban, etc. Pe de altă parte, subterană, cuprinzând toate rețelele. Este proiectul despre care am discutat astăzi la întâlnirea de lucru pe care am avut-o cu directorul general al ANCPI. (…) Pe partea de proprietate, realizarea cadastrului general al orașului este o prioritate. Vom colabora, de asemenea, cu ANCPI și vom găsi fonduri pentru a pune ordine în actele de proprietate ale tuturor imobilelor din Capitală. Va fi o colaborare de lungă durată, astfel încât să oprim abuzurile și să punem Bucureștiul pe traiectoria corectă și în acest domeniu”, a precizat primarul general al Capitalei, Nicușor DAN.

ANCPI: Primăriile pot realiza anumite lucrări de cadastru prin angajații proprii

Directorul general al ANCPI a explicat că angajații primăriilor pot realiza anumite lucrări de cadastru, în beneficiul autorităților locale. Singura condiție este ca aceștia să dețină autorizație emisă de ANCPI pentru categoria E.

Potrivit legislației în vigoare, „Persoanele fizice autorizate în categoria E pot executa lucrări de specialitate numai la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale la care sunt angajate. Lucrările pe care le pot executa sunt: planuri parcelare, planuri de încadrare în tarla, planuri de situaţie pentru studii de prefezabilitate şi/sau fezabilitate şi pentru reţele edilitare locale”.

„Deciziile administrației locale sunt direct legate de evidența proprietății, care reprezintă activitatea de bază a ANCPI. Așadar, colaborarea dintre ANCPI și Primăria Capitalei este esențială pentru implementarea proiectelor majore. Acesta este un pas important spre interconectarea sistemelor informatice ale autorităților locale și centrale și crearea unei baze de date comune, pentru eficientizarea activității”, a precizat Laurențiu Alexandru Blaga, președinte – director general al ANCPI.

Related posts

Gabriela Firea nu mai e așa sigură că va câștiga alegerile: „Bucureștenii decid – eu îmi fac treaba”, Ce arată ultimul sondaj

Constantinescu Gabriel

Nicușor Dan are cu 9% mai mult decât Gabriela Firea în ultimul sondaj electoral. Care sunt procentele obținute de cei doi candidați

Constantinescu Gabriel

Clotilde Armand îl atacă pe Nicușor Dan: Să nu mai complice lucrurile!

Andrada Ionescu

Leave a Comment