Apar noi date cutremurătoare care justifică eliberarea inexplicabilă a celor trei tineri acuzați că l-au ucis pe Sorin Anghel la Padina.

Judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti au decis ca cei trei fraţi acuzaţi de crima din Padina să fie eliberaţi din arest după numai trei luni. Decizia a produs revoltă în mass-media, dar şi în spaţiul public, acolo unde oamenii au început să acuze modul în care s-a aplicat legea în cazul lor.

Însă, potrivit unor surse apropiate familiei tinerilor cercetați pentru crima din Padina, plasarea în arest la domiciliu ar avea la bază o declaraţie a unui martor cheie.

Potrivit jurnaliștilor de la Gândul clanul Fabian ar fi plătit două milioane de euro pentru ca anumite declarații de la dosar să fie schimbate în favoarea lor.

Mai exact, ar fi vorba despre soţia lui Sorin Anghel, bărbatul ucis de frații Laurențiu, Louis Justin și Armando George Marin, căreia clanul Fabian i-ar fi dat bani pentru a-şi schimba declarația.

Reamintim că, scandalul a izbucnit după ce băieții vrăjitoarei Sidonia și ai liderului interlop Fabian ar fi jignit-o pe soția lui Sorin Anghel, pe motiv că aceasta dansa pe masă.

Sorin Anghel, în vârstă de 41 de ani, ar fi sărit în apărarea soţiei sale, moment în care cei trei tineri, din răzbunare, l-ar fi omorât cu bestialitate.

Atacul a fost surprins de mai multe camere de supraveghere. Cei trei fraţi au fost arestaţi, însă au opinat mereu că s-au aflat în legitimă apărare, deşi victima era una singură, iar ei erau trei.

În acest context, potrivit surse apropiate familiei, soţia lui Sorin Anghel şi-ar fi schimbat declarația din dosar. Practic ea ar fi spus că, de fapt, soțul ei a fost cel care a început conflictul și i-ar fi atacat pe băieții liderului interlop Fabian și ai vrăjitoarei Sidonia.

În acest ens, spun sursele citate, membrii clanului Fabian şi Duduiau ar fi făcut chetă și ar fi plătit o sumă de aproximativ două milioane de euro soţiei victimei, notează gândul.ro.

Declarația avocatului soţiei victimei

„Avocatul soției victimei a stat de vorbă, din câte știu eu, în exclusivitate doar cu Antena 3 CNN. De asta și fost. Acum vreo 2 zile a fost înregistrat. Întrebat de colega noastră Carmina Pricopie, dacă cineva, oricine din clanul Fabian a luat vreodată legătură cu soția, a spus că nu.

Nimeni din planul Fabian din familia Marin nu a luat legătură cu soția victimei. Că soția se teme și că ei se tem de o mușamalizare. Asta e ce a zis avocatul mai departe nu știu. Poate n-ar fi văzut articolul din Gândul. Încă mai așteptăm. Cu siguranță colega noastră Carmina le va lua o reacție și în legătură cu acest articol care este destul de vag. Apărătorul susține că nimeni nu a luat legătură cu soția victimei”, a spus Andrea Sava, realizator Antena 3 CNN. 

Avocat Adrian Cuculis: „Decizia Curţii de Apel mi se pare surprinzătoare, banii pot fi şi titlul de despăgubiri”

„Teza asta cu auto-apărarea, cu legitima apărare poate că o fi ținut în primă fază, dar sunt niște imagini când se vede de fapt cum este înjunghiat când el era deja pe jumătate mort. Acuma legăturile de cauzalitate trebuie făcute așa, domnule, prima lovitură a fost cea fatală sau cea de-a doua lovitură a fost cea fatală?

Atunci când ești parte vătămată într-un dosar, te constitui și parte civilă în dosarul respectiv, pentru că tocmai l-au mă omorât pe soțul tău. Nu este nimic în neregulă și nici ilegal și nici nu poate să schimbe partea penală a lucrurilor dacă tu iei niște bani de acolo cu titlul de despăgubiri.

Există acolo, prin codul penal, două tipuri de circumstanțe atenuante, cele judiciare și cele speciale, care pot duce, în anumite situații, la scăderea unei pedepse, indiferent care ar fi ea, în condițiile în care te apuc și plătești niște bani. Deci, e posibil să fie în legătură cu acest aspect. Mie nu-mi este o teamă că le-ar fi dat lor bani. Sigur, moral, dacă vreți, putem să dezbatem, dar este cel puțin surprinzătoare decizia de acolo, de la Curtea de Apel, în contextul în care adică două luni de zile, trei, nici trei luni de zile complete și schimb măsura”, a spus avocatul Adrian Cuculis.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *