clotilde 1

Situația unui imobil din mijlocul Bucureștiului scoate la  iveală o situație bizară. Administrația progresistă din Sectorul 1 încearcă o naționalizare forțată. În afară de asta, primarul Clotilde Armand plătește niște bani pentru nimic unei firme cu trecut tumultos.

Naționalizarea pe stil nou

Clotilde Armand a pus ochii pe o casă istorică din mijlocul Bucureștiului. Primărița a văzut că imobilul din Piața Romană are niște proprietari bătrâni și a acționat. Femeia a anunțat public fapul că dorește să exproprieze Casa Petrașcu. „Clădirile de patrimoniu reprezintă cartea de vizită a unei capitale europene. Ele trebuie conservate, reabilitate şi puse în valoare pentru a le reda strălucirea de altădată” susținea primărița în News.ro

Instant, partidul a anunțat viitoarea expropriere pe pagina de Facebook a filialei in Sectorul 1 și pe conturile susținătoilor.

image 2

Singura problemă în toată această afacere progresistă era legată de abilitatea primăriței de a efectua exproprieri. Singura structură din administrația Capitalei care poate să facă exproprieri este Consiliul General al Municipiului București care nu a făcut niciun demers în sensul celor dorite de Clotilde Armand.

Bani pentru expropirerea care nu există

În ciuda faptului că legea nu este de partea ei, Clotilde Armand a decis să continue procesul de naționalizare fără să se ferească. Practic, Primăria Sectorului 1 a achiziționat servicii de studii în vederea modernizării imobilului.

Achiziția este halucinantă. Practic, instituția a cumpărat un serviciu pentru un imobil care nu se află în proprietatea sa și care, cel mai probabil, nici nu va trece în proprietatea sa vreodată.

image 3

Clotilde Armand – afaceri publice fără licitație

Primărița care a demarat o expropriere fără să respecte legea, a continuat să ignore normele. Prin telepatie, o firmă a anunțat pe 16 februarie 2024 că oferă contra sumei de 130.000 de lei servicii de consultanță pentru reabilitarea/modernizarea Casei Nicolae Petrașcu din București.

La patru zile de când firma respectivă a urcat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul prin care se arăta disponibilă să evalueze o proprietate privată, funcționarii de la Sectorul 1 au acceptat oferta la prețul dat de compania respectivă.

IBN Capital Engeneering SRL este deținută de Mircea Valeintin Dincă, un afacerist care are mai multe contracte publice prin această companie și prin Professional Engineering Consulting SRL. Această din urmă firmă a obținut deja mai multe certificate negative în urma contractelor defectuase pe care le-a avut cu statul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *