Noul avocat al poporului ar putea fi ales miercurea viitoare
Noul avocat al poporului ar putea fi ales miercurea viitoare

Noul avocat al poporului ar putea fi ales miercurea viitoare, când va fi convocat parlamentul. Renate Weber a fost revocată ieri din funcție, prin vot, iar președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, consideră că „n-a fost avocatul poporului român, ci a fost avocatul PSD și avocatul intereselor PSD, și a fost chiar un avocat al diavolului”.

Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, a anunțat că plenul Parlamentului va fi convocat cel mai probabil miercurea viitoare pentru a finaliza procedura de numire a unui nou Avocat al Poporului, funcție lăsată liberă prin revocarea Renatei Weber, despre care fostul premier spune că „n-a fost avocatul poporului român, ci a fost avocatul PSD și avocatul intereselor PSD, și a fost chiar un avocat al diavolului” pentru că „a pus în pericol viața și sănătatea românilor”.

Ludovic Orban a explicat calendarul pentru desemnarea noului avocat al poporului.

Am convocat ședința Birourilor permanente reunite ale celor două Camere. Ca urmare a hotărârii Parlamentului de ieri, prin care doamna Renate Weber a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului, poziția a devenit vacantă și Parlamentul are obligația legală de a proceda la desemnarea unui nou Avocat al Poporului. Am stabilit calendarul pentru a vota noul Avocat al Poporului. Depunerea candidaturilor din partea grupurilor parlamentare, cu recomandarea grupurilor parlamentare, cum scrie în lege, se va face până marți, 22 iunie, orele 16, și am stabilit termen de raport pentru Comisiile juridice ale celor două Camere ziua de miercuri, ora 12. În cazul în care se va finaliza raportul Comisiilor juridice, la ora 12 vom avea o nouă ședință a Birourilor permanente reunite pentru a convoca plenul și, cel mai probabil, miercuri, după ședința Birourilor permanente reunite, vom convoca plenul pentru a finaliza procedura legală de numire a noului Avocat al Poporului”, a declarat președintele Camerei Deputaților, potrivit B1TV.

Întrebat cine va fi noul Avocat al Poporului, Ludovic Orban a răspuns: „Cine va hotărî Parlamentul”.

Însă, Fabian Gyula este una dintre propunerile pentru preluarea funcției, a admis Ludovic Orban.

Veți afla numele candidatului. Va fi un singur candidat susținut de coaliție”, a adăugat Orban.

Renate Weber a fost demisă în plenul reunit al Parlamentului iar PSD și-a exprimat intenția de a ataca decizia la Curtea Constituțională.

Sigur că PSD poate să atace la Curtea Constituțională și normal că atacă PSD la Curtea Constituțională pentru că Renate Weber n-a fost avocatul poporului român, ci a fost avocatul PSD și avocatul intereselor PSD, și a fost chiar un avocat al diavolului. Eu v-am spus că motivul principal pentru care eu am susținut demiterea doamnei Renate Weber este că a pus în pericol viața și sănătatea românilor”, a explicat Orban.

Președintele PNL consideră că au existat argumente solide pentru revocarea Renatei Weber.

Acolo sunt cuprinse mai multe puncte de vedere, am avut o argumentație suficient de puternică. Eu cred că era limpede, era un deznodământ așteptat revocarea doamnei Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *