Numărul deceselor se va dubla în această perioadă, spune Jurma
Numărul deceselor se va dubla în această perioadă, spune Jurma

Numărul deceselor se va dubla în această perioadă, o dată cu trecerea valului cinci de infectări, afirmă biologul Octavian Jurma. După valul cinci de îmbolnăviri urmează valul de decese, iar în această săptămână, un român este ucis de COVID la fiecare 10 minute și este de așteptat ca numărul deceselor să se dubleze până la finalul lunii februarie, spune acesta.

Potrivit statisticilor prezentate de Octavian Jurma, săptămâna trecută, în România au fost 632 de decese, ceea ce reprezintă o medie de 90 de decese pe zi.

Săptămâna trecută am avut 632 decese și o medie de 90 de decese pe zi. Săptămâna trecută un român a fost ucis de COVID-19 la fiecare 15 minute. În această săptămână un român este ucis de COVID-19 la fiecare 10 minute. În această săptămâna avem deja o medie de 144 de decese pe zi și până azi 2.593 de români au murit oficial uciși în „mult mai blândul” val 5-Omicron, a explicat Octavian Jurma., pe pagina sa de Facebook.

Cercetătorul estimează că numărul deceselor va crește în următoarele zile.

Numărul de decese va continuă să crească până la finalul lunii, când vom atinge probabil vârful în jurul a 2,000 de decese săptămânal și 300 de decese pe zi”, a mai spus Jurma.

Tot din punct de vedere statistic, cele mai multe victime COVID sunt din rândul persoanelor nevaccinate, a mai adăugat el.

8 din fiecare 10 decedați de azi sunt nevaccinați, 8 din fiecare 10 decedați de mâine vor fi tot nevaccinați și tot așa. Vaccinarea în proporție de 80%, mai ales a celor vulnerabili, ar fi salvat cel puțin 20,000 de vieți până acum. Nici nu discut aici de numărul imens de bolnavi cronici cu long-COVID pe care îi lasă în viață”, este concluzia lui Octavian Jurma.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *