O nouă subvariantă Omicron este deja prezentă în zeci de țări și ar putea fi și mai contagioasă decât varianta ei originală. Omicron este în acest moment cea mai răspândită mutație a coronavirusului din lume.

Noua subvariantă Omicron a fost deja descoperită în 57 de țări. A suferit o serie de mutații rezistente la vaccin și are un grad foarte mare de contagiozitate.

O nouă subvariantă a Omicron, prezentă în 57 de țări. Noua variantă reprezintă peste 93% din rezultatele specimenelor recoltate în lume, în ultima lună, are mai multe subvariante: BA.1, BA.1.1 , BA.2 şi BA.3.

BA.1 şi BA.1.1 sunt cele mai vechi subvariante ale Omicron și reprezintă chiar 96% dintre secvențierile zilnice, din ultima lună. Totuși, specialiștii de la OMS au remarcat o creștere a prezenței subvariantei BA.2, ce are mai multe mutaţii diferite faţă de versiunea originală, în special pe proteina Spike marcând suprafaţa virusului şi care este esenţială pentru a penetra în celulele umane, relatează B1TV.

„Secvenţe desemnate BA.2 au fost transmise la GISAID de 57 de ţări până în prezent”, a transmis OMS.

Diferențele dintre subvariantele de Omicron, studiate

Organizația Mondială a Sănătății spune că deocamdată toate aceste subvariante sunt încă în analiză și se ştiu încă puţine lucruri despre diferenţele dintre ele, mai ales cu privire la transmisibilitatea acestuia, capacitatea sa de a se sustrage protecţiilor imunitare şi virulenţa acestuia.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *