O relaxare a măsurilor anti coronavirus, nu mai devreme de jumătatea lui mai. Argumentele ministrului Nelu Tătaru
O relaxare a măsurilor anti coronavirus, nu mai devreme de jumătatea lui mai. Argumentele ministrului Nelu Tătaru

O relaxare a măsurilor anti coronavirus ar putea să fie decisă din a doua jumătate a lunii mai, a spus ministrul sănătății, Nelu Tătaru. Asta pentru că se așteaptă un vârf al epidemiei în a doua jumătate a lunii aprilie, după sărbătorile de Paște. Precauțiile pentru limitarea îmbolnăvirilor și deceselor în România trebuie menținute, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a participat marți la Brașov la o întâlnire cu managerii de spitale, iar apoi a prezentat concluziile discuțiilor.

„Suntem într-un stadiu în care avem şi transmitere comunitară, suntem într-un stadiu în care mai aşteptăm compatrioţi de-ai noştri să se întoarcă. Gândiţi-vă că avem încă nişte precauţii pe care trebuie să le menţinem. Nu vorbim de relaxare, nu vorbim încă de relaxare, încă nu am atins acel vârf al pandemiei, sperăm să fie în a doua jumătate a lunii aprilie, după 20, 21 aprilie şi după a doua jumătate a lunii mai, 1 iunie să vorbim de o relaxare”, a afirmat ministrul Sănătăţii, despre o relaxare a măsurilor de limitare a transmiterii COVID-19, potrivit publicației Știri pe Surse.

Nelu Tătaru a precizat că în acest moment se înregistrează o uşoară creştere a numărului de cazuri de Covid-19, iar mare parte din persoanele decedate aveau şi alte afecțiuni cronice serioase. El ia în calcul și o suprasolicitare a secțiilor de terapie intensivă din spitale.

„Până atunci ţine doar de noi în ce măsură ţinem aceste precauţii şi dacă vom avea un vârf mai ascuţit care să forţeze printr-un număr de cazuri mari şi grave structura spitalicească şi atunci vom avea un moment în care poate va trepida terapia intensivă. Gândiţi-vă că în acest moment avem o creştere uşoară a numărului de cazuri, avem 182 de decese, dar din păcate trebuie să ne uităm că aceste decese au şi comorbidităţi. Trebuie să avem grijă de cei cu comorbidităţi, de cei peste 65 de ani”, a declarat ministrul sănătății.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *