O rețea de spioni ruși a fost descoperită la vârf, în aparatul de stat ucrainean. Unul dintre ei ajunsese chiar în Statul Major al armatei ucrainene, a declarat Oleksii Arestovici, consilier al președintelui Volodimir Zelenski. Agenții ruși plănuiau să doboare un avion de pasageri deasupra Rusiei sau a Belarusului, ca apoi să dea vina pe Ucraina.

Oleksii Arestovici nu a spus câți agenți erau în această rețea de spioni, dar a precizat că unul dintre ei activa chiar în Statul Major al armatei ucrainene. Acesta a fost arestat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), informează agenţia de presă oficială ucraineană Ukrinform, potrivit B1TV.

Tovarăşii trebuiau să doboare un avion de pasageri deasupra Rusiei sau Belarusului şi apoi să spună că Ucraina este cea responsabilă”, a mai spus Arestovici, într-un interviu pentru canalul Feighin Live.

Agenții ruși ar fi urmat să folosească un lansator portabil de rachete sol-aer Stinger, din stocurile ucrainene.

Aceştia plănuiau să obţină lansatorul prin intermediul unor voluntari ucraineni, iar pentru a le câştiga încrederea le-au oferit informaţii reale despre mişcări de trupe ruseşti, dezvăluindu-le coordonatele din teren ale mercenarilor ceceni” ai lui Ramzan Kadîrov, a explicat apoi cosilierul prezidențial.

Duminică, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a transmis că „a efectuat o operaţiune specială în mai multe etape, timp în care a neutralizat un grup de sabotaj şi recunoaştere bine mascat”.

Agenţi ai Statului Major al armatei ruse pregăteau un atac terorist vizând doborârea unui avion de pasageri deasupra teritoriului Rusiei sau Belarusului. Invadatorii intenţionau să acuze apoi, fără temei, Ucraina şi pe partenerii noştri de atacarea avionului de pasageri”, a mai susținut SBU.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *