O ofensivă majoră care să vizeze Kievul nu ar fi în planul rușilor
O ofensivă majoră care să vizeze Kievul nu ar fi în planul rușilor

O ofensivă majoră care să vizeze Kievul nu ar fi în planul rușilor, care nu ar intenționa să înainteze spre Europa, consideră generalul în rezervă Virgil Bălăceanu. Forțele lui Putin sunt interesate de consolidarea puterii în zonele deja controlate și în cele două republici anexate, este de părere militarul.

O ofensivă majoră a rușilor este ideea avansată de tot mai mulți comentatori politici și militari, dar aceasta nu va fi către vest, a explicat generalul în rezervă Virgil Bălăceanu, într-o emisiune B1TV.

Nu sunt indici care să demonstreze un astfel de lucru. Redeschiderea direcției operative nord înseamnă constituirea unei grupări de forțe de zeci de mii de militari, tehnica aferentă care ar trebui deja să fie în Belarus. Belarusul la ora actuală este folosit masiv de către Federația Rusă pentru instruirea rezerviștilor, rezerviști care au fost chemați sub arme prin mobilizarea parțială, fac perioadele de instruire mai ales în poligoanele din Belarus, deci e un deficit al Federației Ruse cu privire la infrastructura de instruire la nivel de companie, dar mai ales de batalion, au apelat și la Belarus. Din Belarus după terminarea perioadei de instruire cei care sunt gata de luptă sunt trimiși în zona Donbas, aceasta rămâne inclusiv subiectul unei ofensive majore” a explicat generalul în rezervă.

Virgil Bălăceanu a precizat că tot zona Donbas reprezintă centrul de greutate al ofensivei ruse:

Putem interpreta ca o ofensivă majoră pentru că am văzut modul în care a accelerat ritmul de ofensivă, nu știm cât va mai dura Bahmut. Asta este legată de ofensiva majoră, deși nu sunt suprafețe foarte mari, dar efortul este consistent pe direcțiile de acțiune pe axele din punga Donbas-ului. Aici este centrul de greutate al ofensivei rușilor. Nu sunt indicii decât pe zona de sud-est al Ucrainei își concentrează tot efortul legat de ofensivă. Rușii continuă pregătirea pentru apărarea celorlalte teritorii ocupate și anexate ilegal”.

Join the Conversation

3 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *