Image default
Actualitate

Dupa ce a “terminat” cartierul chinezesc, Olguța Vasilescu transformă Craiova în oraș verde

Lia Olguța Vasilescu transformă Craiova în oraș verde. Având în vedere că alegerile locale au fost stabilite, viitorii candidați au început campania. Fostul primar al Craiovei prezintă realizările în fiecare zi.

“Craiova se pregătește să devină oraș Verde! Craiova este printre puținele orașe din țară care va avea din toamnă un plan concret de acțiune pentru a face față provocărilor actuale legate de mediu, inclusiv cele legate de apă, aer și sol. Este vorba despre Planul de Acțiune Orașe Verzi pentru municipiul Craiova – Green City Action Plan. Un proiect al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare la care primăria Craiova a aderat anul trecut, fiind singura din țară care a văzut oportunitatea acestui program.”, spune ea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Vasilescu transformă Craiova în oraș verde pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor. “Principalul obiectiv al proiectului a plecat de la o viziune clară asupra viitorului orașului, astfel încât calitatea vieții și siguranța cetățenilor să crească în permanență. În strânsă corelare cu protejarea mediului înconjurător. Green City Action Plan – „GCAP” va fi un proiect de referință în ceea ce privește politica pentru protecția mediului. Și este cu atât mai important cu cât elaborarea lui s-a făcut cu sprijinul unei echipe de consultanți internaționali. Dar și cu implicarea activă a instituțiilor locale, societății civile și nu în ultimul rând a organizațiilor de tineret.”, explică aceasta.

Printre obiectivele strategice se numără și îmbunătățirea peisajului stradal, vehicule cu nivel scăzut de emisii, adaptare climatică și deșeuri reciclabile. Olguța Vasilescu spune că acest proiect are la bază o metodologie dezvoltată de BERD. Împreuna cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și Consiliul Internațional pentru Inițiativele Locale de Mediu. Olguța Vasilescu (PSD) este mândră de acest proiect.

 

 

Related posts

EXCLUSIV. Numitor comun între dosarul „Olguța Vasilescu” și al lui Adrian Năstase

Mircea Azar

Olguța Vasilescu îl critică pe Băsescu

Alina Angelescu

Marcel Ciolacu merge la alegerile PSD cu Lia Olguța Vasilescu: „S-a terminat această luptă pentru funcţii”

Constantinescu Gabriel

1 comment

Un craiovean întârzie validarea mandatului de primar al Olguţei Vasilescu - Lumea Politică 4 noiembrie 2020 at 10:53

[…] Curtea de Apel Craiova se judecă cererea de strămutare a dosarului de la Tribunalul Dolj, dar şi cererea de suspendare a apelului la Tribunalul Dolj până când se va da o soluţie la cererea de strămutare, următoarele termene fiind pe 10 noiembrie şi, respectiv, pe 5 noiembrie, mai relatează Digi 24. […]

Reply

Leave a Comment