OMV Petrom va plăti taxa de solidaritate, a anunțat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, care a dat și un termen precis: în luna iunie.

Eu rămân la ceea ce am spus, va plăti. Aşteptaţi iunie. Ceea ce lumea uită este că această taxă se declară pe 25 iunie şi se plăteşte pe 25 iunie. Înainte nu poate să plătească şi dacă ar vrea pentru că acesta este termenul legal pentru impozitul pe profit”, a spus ministrul Adrian Câciu în emisiunea Prima News, duminică seară, citat de B1TV.

Adrian Câciu a precizat că vor mai fi discuţii şi cu Comisia Europeană pe această temă: „Comisia a înțeles toate scăpările din Regulament, am şi spus că ar trebui să revină cu o clarificare la regulament”, a spus Câciu.

Despre o altă companie activă în România, legată de OMV Petrom, Black Sea Oil & Gas, ministrul a spus că şi aceasta se încadrează în Regulamentul european.

OMV Petrom riscă să rămână fără licență de exploatare a zăcămintelor din Marea Neagră. Compania a întârziat depunerea planului de dezvoltare pentru zăcămintele comerciale Domino și Pelican sud, ceea ce aduce sanțiuni. Între timp, Turcia a inaugurat alte zece stații de forare, fapt ce ar putea scădea drastic din cantiatea de gaze naturale pe care România ar putea s-o dețină.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *