Pandemia de coronavirus, amenințare la adresa copiilor. UNICEF trage un semnal de alarmă
Pandemia de coronavirus, amenințare la adresa copiilor. UNICEF trage un semnal de alarmă

Pandemia de coronavirus este o amenințare la adresa copiiilor. Nu neapărat pentru că cei mici ar fi mai expuși decât alte categorii de vârstă, ci pentru că mulți dintre copiii din țările sărace sunt malnutriți, nu au acces la surse de apă și au o iginenă precară. O situație îngrijorătoare cu privire la infectările cu cornavirus se înregistrează în tabere de refugiați care provind din Orientul Mijlociu, arată UNICEF.

„Pandemia reprezintă o ameninţare existenţială la adresa a milioane de copii”, a declarat pentru DPA directorul Fondului Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite – UNICEF din Germania, Christian Schneider.

“Doar printr-o acţiune coordonată la nivel internaţional putem preveni ca această criză sanitară mondială să devină o catastrofă globală pentru copii”, a adăugat acesta, arată publicația Stiri pe Surse.

Un aspect deosebit de îngrijorător este răspândirea virusului în taberele de refugiaţi supraaglomerate din Grecia şi Siria.

“Mulţi copii suferă deja de malnutriţie şi alte afecţiuni preexistente şi au puţină susţinere imunitară pentru a putea contracara noile pericole”. Acelaşi lucru este valabil pentru copiii din ţările din zona Sahel şi sudul Africii, a spus directorul UNICEF referindu-se la pandemia de coronavirus.

Aproape 40 de procente dintre africani nu au posibilitatea să se spele pe mâini cu apă şi săpun acasă, o modalitate esenţială de stopare a răspândirii virusului.

În Asia, creşterea numărului de infecţii în Bangladesh este deosebit de îngrijorătoare. “Peste 850.000 de membri ai comunității Rohingya trăiesc acolo, în tabere de refugiaţi supraaglomerate”, a explicat Schneider.

În urmă cu doi ani, sute de mii de Rohingya au fugit de violenţa militară din ţara vecină Myanmar şi s-au refugiat în Bangladesh, într-un interval scurt de timp.

UNICEF face apel la guverne, companii şi donatori privaţi să facă orice este posibil pentru a asigura protecţia şi îngrijirea copiilor vulnerabili.

„Pe lângă consecinţele devastatoare asupra sănătăţii, cele mai sărace ţări sunt ameninţate de o conflagraţie socială şi economică ce va exacerba situaţia copiilor”, a mai atras atenţia directorul UNICEF din Germania.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul