Liviu Dragnea e dezamăgit de Biserică, dar a fost plăcut surprins
Liviu Dragnea

Alianța pentru Patrie, partidul lui Liviu Dragnea, anunță într-un comunicat de presă că l-a racolat pe deputatul Francisc Tobă, care va deveni coordonatorul departamentului de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Alianţa pentru Patrie a anunţat pe Facebook că deputat Francisc Tobă, în calitate de vicepreşedinte al Alianţei pentru Patrie, va coordona departamentul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională al partidului. „Totodată, domnul deputat va conduce, în cadrul APP, comisia pentru discuţii şi negocieri cu parlamentarii care urmează să ni se alăture în vederea constituirii de grupuri parlamentare proprii ale Alianţei pentru Patrie”, a mai informat formaţiunea.
Liderul AUR a reacţionat la scurt timp pe Facebook. „Un militar neagreat de mine la conducerea AUR a dezertat. Succes la “patriotul” Dragnea. Lume pleacă, lume vine”,  a scris preşedintele AUR pe Facebook.

Cine este Francisc Tobă

Născut în 1953, Francisc Tobă a absolvit Academia Militară Tehnică din Bucureşti, unde a devenit „specialist în armament şi rachete” şi a fost preşedintele FSN Sibiu şi deputat FDSN în 1992. Numele lui Tobă apare în dosarul legat de represiunea care a avut loc în Sibiu, în timpul evenimentelor din decembrie 1989. Membrii AUR au cerut invalidarea mandatului de deputat al fostului colonel, după ce le-a fost semnalat faptul că atât Francisc Tobă, cât şi Nicolae Roman ar fi fost implicaţi în reprimarea Revoluţiei.

Ziarul de Iași a scris, în 15 septembre 1999, că Francisc Tobă (lt.col. (r)) era acuzat și trimis în judecată pentru reprimarea manifestanților sibieni precum și de uciderea sau rănirea unor ofițeri ai Ministerului de Interne și ai Securității. Tobă urma să fie judecat pentru tentativă la omor deosebit de grav și complicitate la tratamente neomenoase.

Ziarul de Iași, citat de G4MEDIA, a scris, în 15 septembre 1999, că Francisc Tobă (lt.col. (r)) era acuzat și trimis în judecată pentru reprimarea manifestanților sibieni precum și de uciderea sau rănirea unor ofițeri ai Ministerului de Interne și ai Securității. Tobă urma să fie judecat pentru tentativă la omor deosebit de grav și complicitate la tratamente neomenoase.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *