Pensie specială Anghel Iordănescu. A dat în judecată Parlamentul
Pensie specială Anghel Iordănescu. A dat în judecată Parlamentul

Pensie specială Anghel Iordănescu. Antrenorul Anghel Iordănescu a fost senator în două mandate și a dat în judecată Parlamentul, pentru a-și recupera pensia specială.

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor nu i-a căzut deloc bine lui Anghel Iordănescu, care a recurs la justiție pentru a-și recupera drepturile.

Din martie 2021 au fost eliminate pensiile speciale ale foștilor parlamentari. Anghel Iordănescu se număra printre cei 821 de foști demnitari care încasau o sumă consistentă de la statul român, în baza celor două mandate de senator, 2004-2008, 2008-2012.

Nemulțumit pentru că nu a mai încasat pensia specială, Anghel Iordănescu a decis să dea în judecată Parlamentul României. S-au alăturat demersului și Victor Babiuc, fost ministru al Apărării și Florin Georgescu, actual vicepreședinte al BNR și fost ministru de Finanțe. Lista este completată de mai mulți foști senatori și deputați care s-au adresat Tribunalului București, Secția a VII-a a Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale.

 

Pensie specială Anghel Iordănescu. Anghel Iordănescu încasa de la statul român două pensii-speciale, in valoare de 120.000 de lei, relatează B1TV.

Anghel Iordănescu a fost parlamentar PSD, partid din care și-a dat demisia în anul 2009. În opt ani de mandat, „Generalul” a avut doar 19 inițiative legislative, concretizate în trei legi. În primul mandat a avut doar trei proiecte legislative, două respinse definitiv, iar unul retras de Senat.

În primul mandat, senatorul Iordănescu a avut o singură luare de cuvânt în plen, iar în cel de-al doilea, două. Dintre cele trei, două au reprezentat depunerea jurământului, cu mâna pe Biblie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *