Persoanele vaccinate cu schema completă anticovid pot să transmită virusul mai departe sau chiar să se infecteze, iar medicul Adrian Streinu Cercel a explicat de ce. Din acest motiv acestea nu trebuie să renunțe la purtarea măștii și a celorlalte măsuri de igienă.

Persoanele vaccinate cu schema completă, transmițători și receptori ai virusului. Totuși, vaccinurile rămân esențiale pentru a opri pandemia de coronavirus, a spus Adrian Streinu Cercel la B1TV

„Trebuie să împărțim puțin apele pentru că se vorbește de vaccinare și se vorbește de infecții. Vaccinurile ne protejează pe dinăuntru și nu la nivelul mucoaselor.

Avem două tipuri diferite de apărare, la nivelul mucoaselor ne apărăm cu niște anticorpi de tipul imunoglobulină A, iar în interiorul nostru ne apărăm cu anticorpi de tipul imunoglobulină G.

Diferența este foarte mare între ele. Vaccinul generează apariția acestui tip de anticorpi de tipul imunoglobulinei G.

Vaccinul ne protejează să nu facem forme de boală, dar nu ne protejează dacă renunțăm la mască, la măsurile de igienă personală, etc. Este posibil ca la nivelul mucoasei nazale să ne infectăm cu acest nou virus dar nu vom dezvolta forme severe de boală sau alte minunății”, a explicat Adrian Streinu Cercel

Acesta a mai precizat că vaccinurile sunt importante pentru stoparea pandemiei, tocmai pentru că infecțiile se pot transmite în continuare dacă doar o parte din populație este vaccinată:

„Acest vaccin este o mană cerească pentru noi, dacă nu înțelegem acest lucru să nu ne mirăm că ni se întâmplă”, a spus medicul Adrian Streinu Cercel.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul