Ciprian Ciucu se va concentra pe câteva domenii cheie: educație, anveloparea blocurilor, spațiile verzi și infrastructură rutieră. În primele zile ale Anului Nou, primarul sectorului 6 a detaliat planurile sale pentru anii următori.

Astfel, Ciucu și-a asumat faptul că, în maxim trei ani, va construi minim cinci corpuri de școală noi și minim patru grădinițe noi. Primarul sectorului 6 a precizat că a securizat finanțarea acestor proiecte.

„Continuăm reabilitarea școlilor, grădinițelor. Construim din fonduri europene o creșă nouă în Crângași, de 125 de locuri. Este gata proiectul tehnic și urmează să licităm executarea lucrărilor. Elaborăm o strategie pentru incluziune prin educație și sport în Cartierul Giulești, în special, prin care vrem să facilităm practicarea sportului de performanță cu construcția de terenuri de sport, sprijin pentru școli și cluburi din cartiere”, a punctat Ciprian Ciucu.

Soluții pentru amenajarea spațiilor verzi

Noul primar al sectorului 6 va semna un protocol cu Facultatea de Horticultură, Ordinul Arhitecților din România și ASOP. Astfel, vor fi întocmite studii prototip de amenajare a zonele verzi din curțile blocurilor. Ulterior, aceste prototipuri vor putea fi extinse pe întreg teritoriul sectorului.

Primăria sectorului 6 va amenaja promenada din jurul Lacului Morii. Studiul de fezabilitate există, iar în curând va fi organizată procedura de execuție a lucrărilor de amenajare.

Ciprian Ciucu a anunțat un „concurs de soluții pentru amenajarea Insulei Lacul Morii. Urmează să semnăm protocolul cu Apele Române pentru luarea în administrare a Insulei. Urmează organizarea concursului de soluții cu ajutorul Ordinului Arhitecților”, a punctat primarul sectorului 6.

Fonduri europene pentru anveloparea blocurilor

„Terminăm anveloparea (extrem de scumpă, făcută pe datorie, de Gabriel Mutu) pentru aproximativ 117 blocuri. (…) Pregătim încă 50 de blocuri pentru demararea procesului de reabilitarea termică. Problema este că aceste anvelopări consumă o mare parte a bugetului Sectorului și trebuie să găsim soluții de finanțare mai eficiente, nerambursabile. Vom continua anveloparea doar după ce vom atrage fonduri europene pentru că Mutu ne-a adus deja la gradul maxim de îndatorare și dacă o continuăm anul acesta nu ne rămân bani pentru proiectele de infrastructură, parcări etc.”, a precizat Ciucu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *