Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, s-a vaccinat marți dimineață, la ora 9.00, la Centrul din cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” București. Medicul a mai rămas încă 15 minute într-un salon pentru a vedea dacă are reacții adverse.

Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat împotriva SARS-COV-2

Începând de luni luni, vaccinarea anti COVID-19 a fost extinsă în peste 300 de centre de la nivelul întregii țări.

Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat. Tot luni a început vaccinarea cadrelor medicale din toate spitalele militare din țară, potrivit Ministerului Apărării Naționale. Centrele de vaccinare sunt organizate in incinta spitalelor militare de urgenta si vor functiona zilnic, intre orele 8.00 si 20.00, conform planificarii in sistemul electronic. Dozele de vaccin solicitate vor fi livrate de la Centrul national de stocare a vaccinului COVID-19 si de la centrele regionale de depozitare catre centrele de vaccinare din judetele arondate.

Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat. Prima faza de vaccinare anti COVID-19 pentru personalul medical din unitatile sanitare militare a început miercurea trecută, pe 30 decembrie 2020, la Spitalul Clinic Militar de Urgenta „Dr. Victor Popescu” din Timisoara, iar joi, pe 31 decembrie 2020, la Spitalul Militar de Urgenta „Regina Maria” din Brasov si la Spitalul Militar de Urgenta „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu.În această primă etapă, vaccinul este făcut de toate medicale din prima linie a luptei împotriva coronavirusului.

Valeriu Gheorghiță, despre adeverința de vaccinare

Adeverința de vaccinare o vor primi toți românii care vor fi inoculați cu serul anti-COVID. Aceasta va fi pe suport de hârtie sau în format electronic și în limbile română ș engleză, a explicat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Va fi „un document medico-legal care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul” și „va fi ca un bilet de ieșire din spital”.

„Va fi un document medico-legal care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul. Adeverința de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română și engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieșire din spital”, a explicat medicul militar Valeriu Gheorghiță, citat de Digi24.ro.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *