123977092 5320975677927837 5592222937149355431 o 1024x682 1 3

Partidul Național Liberal susține că demisia din Parlament anunțată de Marcel Ciolacu este „artificiu de impostură în campania electorală”, subliniind faptul că liderul PSD nu își va pierde pensia specială întrucât a acumulat în cele două mandate numărul de luni aferente pentru obținerea indemnizației menționate.

PNL punctează faptul că Marcel Ciolacu, dacă și-ar fi dorit cu adevărat, ar fi suspus la vot inițiativa legislativă a PNL referitoare la eliminarea pensiilor speciale, care este blocată în Parlament.

„În loc să apeleze la artificii ale imposturii în campania electorală, Marcel Ciolacu ar putea elimina acest tip de beneficii imorale printr-o simplă decizie, supunând la vot modificarea legislativă necesară, care este susținută de PNL și se află blocată în Parlament, respectiv abrogarea articolului 49 din Statutul senatorilor și deputaților. În caz contrar, anunțul demisiei sale în ultima zi de mandat este o simplă butaforie politicianistă. Marcel Ciolacu va fi în continuare beneficiar al pensiei speciale de parlamentar, iar în cel mai fericit caz îi sunt reduse doar câteva zile din calculul acestei pensii speciale”, transmit liberalii.

Demisia lui Marcel Ciolacu, „o simplă butaforie politicianistă”

„Minciuna lui Ciolacu, referitoare la presupusul mandat incomplet, se bazează pe omiterea faptului că mecanismul legal stabilește un calcul proporțional pe luni de zile în care parlamentarul și-a exercitat mandatul. Or, reglementarea referitoare la calcularea indemnizației pentru limită de vârstă se referă la împlinirea numărului minim de luni aferente unui mandat, care pot fi îndeplinite și prin cumularea a două mandate incomplete”, explică PNL.

Totodată, liberalii arată că singurul mecanism legal care duce la pierderea pensiei speciale este o condamnare penală.

Demisia din 2016, „o minciună ordinară”

De asemenea, PNL susține că Marcel Ciolacu a mințit în privința demisiei pe care și-a dat-o în 2016.

„Presupusa demisie pe care și-ar fi dat-o Marcel Ciolacu în 2016, în ultima zi de mandat, este o minciună ordinară! În realitate, actualul președinte al Camerei Deputaților și-a măsluit pagina de internet care i-a fost alocată ca deputat, susținând că i-ar fi încetat mandatul în 19 decembrie. Acest lucru este un fals, întrucât plenul Camerei Deputaților nu a mai luat act de demisia sa și nu a mai adoptat o hotărâre de încetare a mandatului, așa cum prevede Regulamentul Camerei Deputaților. Acel mandat a fost încheiat prin întrunirea noului Parlament și depunerea jurământului de către parlamentarii nou aleși. Deci, Marcel Ciolacu beneficiază de un mandat complet de parlamentar, contrar declarațiilor publice pe care le face”, susțin liberalii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *