PNL și PMP fac alianțe în consiliile județene și la primării
PNL și PMP fac alianțe în consiliile județene și la primării

PNL și PMP fac alianțe în consiliile județene și la primării, potrivit unei înțelegeri încheiate joi între liderii celor două partide, Ludovic Orban și Eugen Tomac.

Cele două partide vor face alianță în toate județele unde PMP a intrat în Consiliul Județean sau alianțe la primării, acolo unde PMP are reprezentanți. Acordul va fi semnat în cursul săptămânii viitoare.

Candidații PMP au intrat în 23 de consilii județene, iar PNL are nevoie de ei pentru a forma majorități în consiliile din localitățile unde sunt primari PSD. În urma alianței, cei de la PMP vor primi funcții de vicepreședinți de consilii județene, relatează publicația Știri pe Surse.

PNL și PMP fac alianță. Tot potrivit înțelegerii negociate între Orban și Tomac, PMP vor primi funcții de viceprimari, aproximativ 200 de astfel de funcții, inclusiv în municipii reședință de județ.

Partenerii PNL la alegerile locale, USR-PLUS are reprezentanți în doar 13 consilii județene, iar liberalii ar fi nemulțumiți de faptul că, în ciuda scorurilor mici obținute, cei de la USR-PLUS au ”pretenții exagerate” arată surse politice.

Miercuri, premierul Ludovic Orban, anunțase că filialelor liberale le este interzis să încheie alianţe sau înţelegeri cu PSD, recomandarea fiind ca acestea să colaboreze cu PMP, USR PLUS şi UDMR.

Leave a comment

Lasă un răspuns