Un scandal uriaș este în plină desfășurare la Sectorul, pe sacii de voturi
Un scandal uriaș este în plină desfășurare la Sectorul, pe sacii de voturi

Un scandal uriaș este în plină desfășurare la Sectorul 1, după ce imaginile unei presupuse fraude au fost rulate de Antena 3 și difuzate de președintele PSD Marcel Ciolacu. PSD iștii spun că în imagini sunt membri USR-Plus care umblă la sacii cu voturi.

„Iohannis girează un sistem mafiot! Iohannis, nici omologii tăi din Africa nu ar face aşa ceva!!! Să vezi cum useriştii fură voturile ca-n codru, cu jandarmii la uşă, dar tu să dai vina pe alţii!!! În fapt, în faţa camerelor useriştii au făcut circ şi istericale, iar pe la spate fugeau în spate cu sacii cu buletine! INIMAGINABIL pentru o ţară membră a Uniunii Europene! Toţi aceşti hoţi trebuie arestaţi urgent!” a început Marcel Ciolacu pe contul său de Facebook.

Cioacu amenință apoi cu pușcăria, insistând în demisia lui Marcel Vela.

„Demisia VELA pentru că ţi-ai pus interlopii în uniformă de jandarm să păzească hoţii! PNL este părtaş la acest furt şi trebuie să răspundă pentru că Guvernul lor de incompetenţi şi hoţi a organizat alegerile! Vă asigur că lucrurile nu rămân aşa! Toţi veţi ajunge la puşcărie! Vom sesiza toate instituţiile internaţionale! Europa trebuie să ştie cine sunteţi, hoţilor!!! Alegerile au fost în mod evident fraudate şi trebuie anulate”.

Reacția lui Ciolacu vine după ce primarul în funcție Gabriela Firea a cerut repetarea alegerilor.

Scandal uriaș. Clotilde Armand a făcut plângere la CNA pentru fake-news

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că imaginile cu presupusa fraudă la sacii de voturi sunt un fake-news și spune că a făcut plângere la CNA. Vrea și ea arestări, dar pentru Tudorache și Firea, considerând că aceștia au provocat scandalul, relatează Știrile ProTV.

„Televiziunea unui turnător securist şi abonată ani de zile la banii Primăriei Capitalei, pe vremea când PMB era condusă de fosta lui angajată, difuzează imagini false despre membrii USR PLUS care «sustrag saci cu voturi». Fake news! Acele imagini sunt de la procesul de numărare şi persoanele sunt observatori care asistau numărarea. Apoi, orice candidat are dreptul să urmărească procesul de votare şi numărare al votului pe toată perioada procesului electoral. Aşa spune legea. Dar dna Firea şi fostul primar nu se pricep la acest proces, ei nu cunosc legea. PSD şi-a trimis azi agitatori la sediul BES 1 iar acum promovează acum ştiri false pentru că au pierdut alegerile. Sunt doar nişte loseri disperaţi”, a reacționat Clotilde Armand, miercuri seară, tot pe Facebook.

Noul primar al Sectorului 1 a mai dezvăluit că PSD şi-a făcut sediul electoral deasupra sediului BES 1, acolo fiind prinşi ”în flagrant cu procese verbale în alb pregătite să măsluiască PV”.

Jandarmeria București: Nu au intrat persoane neautorizate

În urma scandalului cu presupusele Imagini, Jandarmeria București a explicat, miercuri seară, că încăperea în care se aflau sacii cu voturi era sigilată, iar în exteriorul clădirii mai multe persoane se filmau reciproc și provocau scandal.

Jandarmeria a precizat că are în atribuții paza clădirii, sigilarea și desigilarea camerei.

„Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi București.

Activitățile din încăperea sigilată unde se află sacii cu voturile nu sunt de competența Jandarmeriei, dar din exterior nu au intrat persoane neautorizate, a precizat instituția.

„Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale este asigurată cu post permanent de protecţie. Accesul în zona respectivă este restricţionat pe timpul cât aceasta este sigilată şi permis doar celor care au acest drept. Persoanele care au intrat în clădirea în care se află şi Biroul Electoral, au fost legitimate şi nu li s-a permis accesul în zonă acestea părăsind incinta. Nimeni nu a pătruns în zona restricţionată”, a precizat Jandarmeria.

Poliția și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au început verificări pentru a stabili dacă imaginile difuzate de Antena 3 sunt reale.

Între timp, Biroul Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 București a explicat, joi, într-un comunicat că imaginile respective au fost prezentate în spațiul public într-o manieră “denaturată, în scopul inducerii în eroare a publicului”.

Dan Barna: reprezentanții USR nu s-au atins de sacii cu voturi

În plin scandal uriaș, Dan Barna a respins, joi, acuzațiile PSD că reprezentanţii alianţei ar fi comis ilegalitățile reclamate de PSD, care au pus în practică o manipulare.

„După 30 de ani de prosteală, PSD a mai încercat și a mai jucat o carte disperată, azi-noapte, pe televiziunile de casă, pe acele televiziuni pe care le știți foarte bine, încercând să prostească efectiv bucureștenii că niște imagini banale, firești, din activitatea biroului electoral al sectorului 1 sunt dovada unui complot absurd și imaginar” a spus liderul USR.

Barna a explicat că ceea ce se vede în acele imagini sunt, de fapt, momente care au avut loc în seara zilei de luni, iar reprezentanţii USR PLUS nu au atins sacii cu voturi din Biroul Electoral al Sectorului 1.

„Simpla idee că USR PLUS, care nu sunt în guvernarea locală de la Sector 1, nu deţinem pârghiile executive ale domnului Tudorache, nu avem personal angajat în clădirea respectivă şi în instituţiile implicate acolo, să se sugereze că noi am fi putut cumva să intervenim în procesul electoral este o minciună sfruntată şi o aberaţie. E foarte clar, dacă vă uitaţi, şi am aici, la poziţia 32, apare domnul Istrate Daniel, şoferul domnului Tudorache… Tot personalul acesta auxiliar şi tehnic al Biroului Electoral al Circumscripţiei electorale a Sectorului 1 face parte din Primăria Sectorului. Sunt oamenii domnului Tudorache. Ei sunt cei care au luat sacul în mână, cei care l-au dus în birou, la dispoziţia preşedintelui, dar ideea că observatorii USR ar fi pus mâna pe saci e o minciună şi un fals”, a explicat Barna, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul USR PLUS.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.